Vasile Râbu, noul vice de la Consiliul Judeţean Gorj

Loading

Vasile Râbu, proaspăt ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, şi-a intrat în pâine din prima zi de mandat. Preşedintele Ion Călinoiu a făcut oficiile de prezentare a colegului său de partid (PSD) şefinor de sevicii, cu ocazia şedinţei de lucru de la începutul săptămânii, după care s-a trecut la treabă, instituţia având de rezolvat multe dintre problemele ale judeţului.

consiliul-judetean-gorjVasile Râbu, fost director al Exploatării Miniere de Subteran Motru, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte în şedinţa Consiliului Judeţean Gorj din data de 22 ianuarie 2010, fiind votat de 19 din cei 33 de consilieri judeţeni. Postul a devenit vacant după ce Corneliu Popescu (tot PSD), fostul vicepreşedinte, a cerut pensionarea. Alegerile s-au dovedit a fi pline de mister, în prezent neştiindu-se, sigur, care cu cine a votat, în afara câtorva consilieri care au votat la vedere. Cert este faptul că Partidul Democrat- Liberal îşi dorea acest post, pentru a asigura un echilibru la şefia Consiliului Judeţean, preşedintele fiind PSD-ist, iar al doilea vicepreşedinte (Radu Angheloiu), PNL-ist.
Lăsând la o parte partea politică a lucrurilor, şefii judeţului s-au pus pe treabă imediat după alegeri, principalele probleme care trebuie urgent rezolvate fiind, după spusele lui Ion Călinoiu: ridicarea standardului de colaborare cu unităţile administrativ-teritoriale, cu serviciile deconcentrate şi cu cetăţenii la nivelul fiecărei direcţii din instituţie; funcţionarii publici şi personalul contractual să formuleze propuneri de activitate care să se plieze pe nevoile reale ale comunităţilor locale; preşedintele, vicepreşedinţii şi secretarul judeţului să arate deschidere pentru orice fel de problemă a cărei soluţionare este în folosul cetăţeanului; fundamentarea bugetului judeţului, pe baza solicitărilor din teritoriu, în limita cotei de 20%, stabilită prin Legea 273/2006 a finanţelor publice locale.