Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Ardei umpluţi

Ardei umpluţi

Submitted by on 14 July 2009articol citit de 15,956 ori | One Comment
ardei-umpluti

Dificultate: medie | Timp: 1h 15 min

Ingrediente:
10 ardei mijlocii;
10 roşii mari;
750 gr. carne tocată;
3 cepe;
2 linguri orez;
500 g sos de roşii;
1 linguriţă zahăr;
1/2 linguriţă făină;
smântână; ulei;
mărar şi pătrunjel tocat;
sare, piper,

Mod de preparare: Se spală ardeii şi roşiile, se şterg, se scot cotoarele şi miezul de la roşii şi se îndepartează seminţele. Carnea se pune într-un castron, se adaugă două cepe tăiate mărunt, prăjite sau crude şi o lingură de untură, orezul spălat, pătrunjelul şi mărarul tocat, piperul şi sarea. Se amestecă totul bine şi se umplu ardeii si roşiile, acoperindu-i cu câte o felie de roşie. Se aşază într-o cratiţă şi se toarnă următorul sos. Se prăjeşte o ceapă fin tocată şi făina în ulei până se rumenesc puţin. Se stinge rântaşul cu sos de roşii. Se adaugă zahărul şi sarea. Ardeii trebuie să fie acoperiţi cu acest sos, dacă nu-i acoperă, se adaugă apă. Se presară cu pătrunjel tocat, se pune cratiţa la foc, se lasă să fiarbă puţin, apoi se dă la cuptor până sunt gata.
Mentiuni: Se servesc cu smântână.

One Comment »