Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului

cancerAsociația Română de Oncologie “Sfânta Ana” și Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu au marcat sâmbătă, 4 februarie 2012, “Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului” prin organizarea unui simpozion menit să unească instituțiile și organismele din domeniu și conexe în lupta împotriva cancerului.
Lucrările simpozionului au fost deschise de rectorul Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Adrian Gorun, care a asigurat pe cei prezenți că instituția pe care o reprezintă se implică total în astfel de proiecte prin care oamenii aflați în dificultate pot fi ajutați și de președintele și vicepreședintele Asociației Române de Oncologie “Sfânta Ana”- Bogdana Costoiu, respectiv Cristina Cimpu.
A fost evidențiată creșterea constantă a numărului de cazuri de cancer, fiind subliniată importanța prevenției și a depistării precoce a bolii. De asemenea, au fost prezentate noutățile apărute în ceea ce privește medicamentele și metodele de terapie în oncologie.
Participanții la eveniment au fost în totalitate de acord că era necesar ca și în Gorj să existe un organism care să fie liantul între factorii care se pot implica în lupta cu cancerul și cu urmările bolii, exprimându-și disponibilitatea de a colabora în acest sens.