Zilele „Vertical” la Târgu-Jiu şi Băleşti

Manifestările reunite sub sigla VERTICAL-Concurs Naţional ajuns la ediţia a V-a şi Simpozion Internaţional  ”Educaţia în contextul european de astăzi” ajuns la ediţia a IV-a- vor, reuni în mai multe locaţii peste 300 de elevi şi 200 de cadre didactice. Există şi câteva premiere în acest an: Cupa VERTICAL la fotbal, lansarea de noi numere din revistele şcolare CUGET LIBER şi GRAIUL APELOR, un spectacol folcloric de excepţie cu artişti consacraţi. ZILELE VERTICAL înseamnă un complex de manifestări cu mulţi beneficiari dar cu cheltuieli minime, fără, însă, să se renunţe la premiile în bani pentru elevii câştigători ai probelor de concurs, din acest motiv organizatorii fiind de felicitat.

Ca în fiecare an, elevii merituoşi, vor fi recompensaţi cu diplome şi premii în bani
Ca în fiecare an, elevii merituoşi, vor fi recompensaţi cu diplome şi premii în bani

Proiectul ”ZILELE VERTICAL” este implementat de Asociaţia PRO VERTICAL şi  Fundaţia Cultural-Ştiinţifică ”General Gheorghe Magheru” şi  are drept locaţii de desfăşurare Şcoala Generală Ceauru, Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” şi  Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu”. Partenerii manifestărilor sunt Primăriile şi Consiliile Locale din Târgu-Jiu şi Băleşti, Societatea de Ştiinţe Matematice, filiala Gorj, Societatea Naţională ”Spiru Haret”, Muzeul Judeţean ”Alexandru Ştefulescu” ş.a. Aceste manifestări se datorează şi generozităţii unor oameni de bine din întregul spectru politic, pe care îi vom nominaliza în numărul următor.

Mens sana in corpore sano
ZILELE VERTICAL, care se vor desfăşura în perioada 9 – 10 aprilie 2011, sunt organizate sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, proiect  implementat de Asociaţia PROVERTICAL şi Fundaţia Cultural-Ştiinţifică ”GENERAL GHEORGHE MAGHERU” Târgu-Jiu în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Colegiul Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU, Şcoala Generală Ceauru-Băleşti, Casa Corpului Didactic Gorj, CNTV şi Săptămânalul VERTICAL. În acest proiect sunt implicaţi circa 300 de elevi atât din judeţ cât şi din ţară şi peste 200 de cadre didactice din ţară şi din străinătate. Câştigătorii sunt premiaţi cu sume importante de bani, mulţumită unor sponsori generoşi, care înţeleg că performanţa merită să fie stimulată.
Cele mai importante evenimente din program sunt Concursul Naţional Interdisciplinar VERTICAL, română- matematică, ce se află la ediţia a V-a şi este găzduit de Şcoala Generală Ceauru din comuna Băleşti şi Simpozionul Internaţional EDUCAŢIA ÎN CONTEXTUL EUROPEAN DE AZI, care este găzduit de Colegiul Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU din Târgu-Jiu şi se află la ediţia a IV-a. În premieră, baza sportivă de la Şcoala Generală Ceauru va găzdui prima ediţie a CUPEI VERTICAL, manifestare sportivă ce va reuni la start echipele de fotbal ale şcolilor din comunele Băleşti, Ciuperceni, Câlnic şi Teleşti.
Manifestările din 10 aprilie 2011 vor debuta cu desfăşurarea Simpozionului pe secţiuni la Colegiul Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU şi vor continua la Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” cu decernarea premiilor de la Simpozion, decernarea Premiilor VERTICAL pe anul 2010 şi un program folcloric prezentat de elevii Şcolii Generale Ceauru şi reprezentanţii Şcolii Populare de Artă. Vor susţine recitaluri cunoscuţi interpreţi ai folclorului ca Ion Drăgan, Paula Tiţa, Camelia Argint, Liliana Ciochină şi Eugen Tiţa.

Program manifestări
Sâmbătă, 9 aprilie 2011

Locaţia- Şcoala Generală Ceauru
8.45-9.00 Festivitatea de deschidere
9.00-10.30 Proba de Limba şi literatura română
10.30-11.00 Pauză
11.00-12.30 Proba de Matematică
12.30-13.00 Masă pentru elevi
13.00-15.00 Cupa VERTICAL la fotbal cu participarea Şcolii Generale Ciuperceni, Şcolii Generale Câlnic, Şcolii Generale Teleşti şi Şcolii Generale Ceauru
15.00-16.30 Meci demonstrativ între echipele Şcolii Generale Ceauru şi Colegiului Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU
17.00-18.00 Spectacol de tradiţii şi obiceiuri la Băleşti realizat de elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Generală Ceauru
18.00 Festivitatea de premiere a participanţilor la concurs
Duminică, 10 aprilie 2011
Locaţia- Colegiul Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU
8.30-9.00 Festivitatea de deschidere a Simpozionului
9.00-10.30 Lucrări pe secţiuni
10.30-11.00 Pauză de cafea
11.00-12.30 Lucrări pe secţiuni
Locaţia- Colegiul Naţional TUDOR VLADIMIRESCU
13.00 Festivitatea de premiere a Simpozionului
13.30 Acordarea premiilor VERTICAL pentru anul 2010
14.00 Spectacol folcloric susţinut de elevii de la şcolile organizatoare şi de la Şcoala Populară de Artă, cu participarea extraordinară a Ansamblului BRÂULEŢUL de la Băleşti şi a unor solişti de muzică populară ca Ion Drăgan şi Camelia Argint