În prima mea campanie electorală, după ce am fost prin sate şi am vorbit cu oamenii, am vernit acasă foarte dezamăgit. I-am spus soţiei că nu am nici o şansă să-i motivez pe oameni, pentru a-i determina să mă urmeze în ceea ce cred că trebuie făcut pentru ca această comunitate, ca să se dezvolte. Am devenit primar, au trecut ceva ani de atunci şi, acum, am un alt ţel. Acela de a fi liderul comuntăţii şi nu primarul. Pentru că primar mi se pare puţin să fii, ca să poţi să rezolvi problemele comunităţii. Pentru că nu poţi face asta singur. În nici un caz.
În primul rând, trebuie să ştii cum să conduci activitatea, ca să obţii rezultate. Pentru că sunt mai multe stiluri de a conduce. Cel autocrat, în care conducătorul ia hotărârile şi ceilalţi execută; cel de gaşcă, în care se iau hotărârile în interesul anumitor persoane; cel numit „lasă-mă să te las”, în care conducătorul se complace în situaţie, fără să ia decizii importante; cel participativ, în care deciziile se iau în echipă. Eu am ales stilul participativ, pentru că este cel mai potrivit când trebuie să conduci o comunitate. Am reuşit să-mi formez o echipă de oameni competenţi şi iau deciziile împreună cu ei. De fapt, discutăm, fiecare îşi spune opinia, vine cu ideea lui, dezbatem toate ideile şi cea pe care o considerăm ca fiind cea mai bună, pe aceea o aplicăm. Oamenii trebuie numai să aibă condiţiile de lucru optime, ambianţa necesară asigurată şi îţi oferă şansa de a afla şi a pune în practică idei extraordinare. Totul e să comunici cu ei, să-i încurajezi să gândească şi să ia parte la decizii, împreună cu tine. Încerc , chiar, să-i sprijin pentru a se forma, la rândul lor, în calitatea de lideri, pentru că eu nu voi sta veşnici la primărie şi vreau ca după plecarea mea să rămână o echipă sudată şi capabile să ia decizii corecte pentru comunitatea din comuna Băleşti.
Eu cred că am reuşit să facem multe lucruri bune împreună, ba chiar pot spune, fără să greşesc, că Băleştiul e o comună dezvoltată. Am reuşit să implementăm proiectul de introducere a reţelei de apă potabilă în Ceauru, Tămăşeşti şi Băleşti, iar în celelalte sate ale comunei se lucrează la reţea. În Ceauru se lucrează la reţeaua de canalizare, iar pentru restul satelor există culoarul de finanţare creat. Din cei 18 km de drumuri comunale mai sunt de asfaltat 6 km. Acum vrem să accesăm fonduri pentru drumurile de luncă, am înfiinţat în localitate asociaţia udătorilor, pe care o vom susţine logistic, pentru a accesa fonduri pentru înfiinţarea unei reţele de irigaţii. Am depus proiect pe mediu pentru parcul din faţa primăriei, iar la Compania Naţională de Investiţii pentru un cămin cultural şi o sală de sport. Nu am pierdut nici un start şi nici nu cred că vom pierde vreunul, în continuare. Şi, asta, pentru că suntem o echipă.