Vernisaj de sculptură la Muzeul de Artă

Renumitul sculptor de biserici Remus Dragomir vernisează miercuri, 15 aprilie 2009, la ora 14.00, expoziţia „Tradiţia şi cultura religioasă”, care conţine obiecte din lemn ce vor împodobi, de acum înainte, interiorul Mânăstirii Lainici.
Născut la 24 februarie 1940, la Deva, autorul este absolvent al Institutului de Artă Nicolae Grigorescu şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Este realizatorul părţii de lemn sculptat al mai multor biserici şi mânăstiri din ţară şi din străinătate, precum: biserica Sona din Făgăraş, Mânăstirea Râmeţ din Alba Iulia, mânăstirea Lainici din Gorj, mânăstirea Hozeva din Israel, capela Spitalului Filantropia din Bucureşti, biserica Sfântul Spiridon Vechi din Bucureşti, biserica Mtaileb din Liban, biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Alba Iulia, Mânăstirea Calciu din Olt şi Mânăstirea Bârsana din Sighet.
Sculptorul Remus Dragomir are lucrări în patrimoniul de stat, dar şi în colecţii particulare din România, Canada, Franţa, Israel şi Liban şi a efectuat călătorii de studii în Israel (la Ierusalim), Liban şi Grecia (la Muntele Athos).
Mariana Gârbaciu

One Comment on “Vernisaj de sculptură la Muzeul de Artă”

Comments are closed.