Energia pe podiumul Cupei României

Rezultat merituos pentru baschetbaliştii de la Energia în cea de-a doua competiţie ca importanţă din România. Cu o victorie şi o înfrângere, formaţia antrenată de Theo Evans a reuşit să se claseze pe locul III în ,,Final Four” al Cupei României. Energia Rovinari a învins în finala mică pe CSU Braşov cu scorul de 92 – 76, după ce, în semifinală gruparea gorjeană s-a înclinat la 26 de puncte diferenţă în faţa multiplei campioane Asesoft Ploieşti.

Locul III la Cupa României este prima performanţă notabilă din acest sezon pentru Energia, dar şi cea mai bună din baschetul gorjean.
Locul III la Cupa României este prima performanţă notabilă din acest sezon pentru Energia, dar şi cea mai bună din baschetul gorjean.

Weekend-ul trecut, oraşul lui Brâncuşi a fost gazda turneului Final Four al Cupei României, prilej pentru gorjeni să vadă pe viu una dintre cele mai importante competiţii baschetbalistice din România şi în acelaşi timp, să urmărească  echipa locală Energia, în tentativa de a obţine măcar o medalie. Calificată la acest prestigios eveniment, după ce trecuse în sferturile Cupei de Elba Timişoara, formaţia antrenată de Theo Evans rămânea însă, doar o out-sideră înaintea disputării semifinalelor, în ciuda faptului că Energia era practic, gazda competiţiei. Şi cel puţin după disputarea celor două semifinale, pronosticurile s-au dovedit a fi adevărate, gruparea de baschet gorjeană fiind spulberată în penultimul act de campioana ultimelor 5 ediţii de campionat şi actuala deţinătoare a Cupei României, Asesoft Ploieşti, la 26 de puncte diferenţă(scor 86 – 60). Astfel, înaintea ultimei zi a competiţiei, Energia nu mai avea de făcut decât să încerce să-şi ia revanşa în faţa fanilor, printr-o victorie în finala mică cu CSU Braşov, echipă învinsă în cealaltă semifinală de BC Otopeni. Din fericire, aşa s-a şi întâmplat, Evans and Co arătând o cu totul altă faţă după umilinţa de sâmbătă, cu Asesoft. Cu un Bogdan Popescu în mare formă, alături de Hafford cu ,,mână bună” şi Trim imbatabil sub panou, Energia a arătat că nu întâmplător a ajuns în această fază a Cupei, impunându-se la 16 puncte diferenţă în faţa Braşovului. În afara faptului că au dominat de la un capăt la altul jocul, formaţia gorjeană a reuşit chiar şi spectacol în teren, fapt ce nu a făcut decât să aprindă cei circa o mie de fani prezenţi în Sala Sporturilor din Tg-Jiu. Scorul final de 92 – 76 a adus astfel, o victorie cât se poate de meritată pentru Energia, dar şi o clasare în extremis pe podiumul Cupei României.

Inconstanţa Energiei
Cel mai uşurat om din tabăra Energiei după victoria cu CSU Braşov a fost, fără îndoiala chiar tehnicianul american, Theo Evans. Antrenorul Energiei a recunoscut că cea mai mare problemă cu care se confruntă deocamdată echipa sa este inconstanţa în joc. „Echipa Energiei este una inconstantă. Câteodată chiar nu ştiu ce se întâmplă, dar cred că asta se datorează faptului că suntem o echipă tânără, neexperimentată. De multe ori am observat că echipa se învârte în jurul lui Bogdan Popescu, un jucător mai experimentat, iar atunci când merge el, merge şi echipa, iar dacă nu joacă bine, nu joacă nici colegii lui. De data asta Bogdan a jucat bine şi ceilalţi la fel, toată lumea de fapt. Meciul cu Braşov a fost unul total diferit faţă de cel cu Asesoft şi de aceea am şi câştigat. La un moment dat  chiar mi-a fost teamă că după o înfrângere aşa de clară cu Asesoft o să picăm psihic, dar din fericire nu a fost deloc aşa”, precizează antrenorul Energiei, Theo Evans.
După disputarea finalei mari, Cupa României la baschet masculin a revenit  echipei CSU Ploieşti, care s-a impus în faţa celor de la BC Otopeni. Asesoft Ploieşti – CS Otopeni 93-63 (20-23, 24-8, 26-17, 23-15)