Turceni: Pedofil băgat la arest

Ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut un bărbat suspectat că a întreţinut acte sexuale cu mai mulţi minori care nu au împlinit vârsta de 15 ani. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

pedofilLa începutul lunii aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat din oraşul Turceni, judeţul Gorj, a întreţinut acte sexuale cu mai mulţi minori care nu au împlinit vârsta de 18 ani.
Desfăşurând activităţi de cercetare, poliţiştii au stabilit că suspectul, Ilie Creţan, de 55 de ani, din Drobeta Turnu-Severin, judeţul Mehedinţi, locuieşte fără forme legale într-un apartament de pe raza oraşului Turceni, de aproximativ 8 ani. Din probatoriul administrat până în prezent, Ilie Creţan este suspectat că în perioada 2003-2009, a ademenit în această locuinţă trei minori, având vârste cuprinse între 8 şi 14 ani. Aici, a oferit victimelor bani, articole de îmbrăcăminte sau dulciuri şi profitând de naivitatea acestora, a întreţinut cu acestea relaţii sexuale.
Poliţiştii au dispus reţinerea suspectului pe timp de 24 de ore şi introducerea sa în arestul IPJ Gorj, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, 15 aprilie a.c., să îl prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un  minor.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.