Vântul puternic a culcat mai mulţi arbori la pământ în Gorj

Informare de presă

Urmare a precipitaţiilor căzute pe teritoriul judeţului Gorj, în data de 20 iulie a.c., s-au produs următoarele efecte:
Municipiul Motru- 6 acoperişuri de blocuri avariate dintre care 2 distruse în proporţie de peste 30%, 5 autoturisme avariate de bucăţi din acoperişuri, 4 copaci doborâţi şi fire electrice rupte şi căute. Pentru înlăturarea şi deblocarea traficului rutier a acţionat SVSU al municipiului motru cu 25 de voluntary şi utilaje aparţinând Primăriei Motru. Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj nu a fost solicitat pentru intervenţie.
Comuna Baia de Fier, din cauza căderii unui arbore (tei) a fost distrus parțial acoperişul clădii unde funcționează dispensarul medical uman, precum şi şarpanta unei anexe.
Astăzi, o comisie formată dintr-un reprezentant al Instituției Prefectului, I.S.U. Gorj și Inspectoratul Județean în Construcții Gorj s-a deplasat în zona afectată pentru constatarea pagubelor şi stabilirea măsurilor ce se impun conform normelor în vigoare, stabilindu-se următoarele măsuri:
–  restricţionarea accesului în zona afectată şi dezafectarea în regim de urgenţă a acoperişului;
– efectuarea unei expertize tehnice a construcţiei de către un expert tehnic autorizat.
În comuna Văgiuleşti au fost produse următoarele pagube: 3 drumuri comunale deteriorate în proporţie de 30%; 4 podeţe distruse parţial; 2 fântâni publice inundate şi 2 copaci doborâţi.
S.V.S.U. al comunei Văgiulesti a intervenit pentru înlăturarea efectelor acestui fenomen, prin deblocarea traficului rutier, îndepărtarea copacilor căzuţi şi curăţirea fântânilor afectate.

Comuna Runcu, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ -au fost avariate acoperișurile de pe clădirea și anexele Spitalului de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu, clădiri ce se află în proprietatea Consiliului Județean Gorj.
Comuna Runcu, Sat Dobriţa- copac căzut pe casă de locuit. Acoperişul locuinţei a fost deteriorat pe o suprafaţă de cca. 5 mp. Detaşamentul de Pomiperi Tg Jiu a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială; S.V.S.U. Runcu a intervenit cu 3 pompieri voluntari.
Comuna Runcu, Sat Runcu – incendiu anexă gospodărească. Au ars cca. 3 mc lemn de foc. Cauza incendiului- trasnet. Detaşamentul de Pompieri Tg Jiu a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială.
Comuna Runcu, sat Bâlta – copac căzut pe casă de locuit. S-a deteriorat acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de cca. 5 mp. Detaşamentul de Pomiperi Tg Jiu a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială; S.V.S.U. Runcu cu 1 pompier voluntar.
Comuna Bumbeşti – Piţic, Sat Poienari –incendiu anexă gospodărească. Acoperişul anexei a ars pe o suprafaţă de cca 80 mp şi 3 tone de plante furajere. Cauza: trasnet. Garda de Intervenţie Novaci a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială; S.V.S.U. Bumbeşti Piţic cu 3 pompieri voluntari şi o autospecială.
Echipele de intervenţie din cadrul S.C. CEZ Distribuție – Centrul Zonal de Exploatare Medie și Joasă Tensiune Gorj au intervenit pentru remedierea defecţiunilor şi reluarea furnizării energiei electrice, în prezent fiind remediate defecțiunile la rețelele electrice din toate localităţile judeţului Gorj.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj și comitele locale din zonele afectate vor monitoriza în continuare situația deja creată de fenomenele meteorologice.
Biroul de presă