Ecograf nou la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

ecografieJoi, 21 iulie 2011, a fost pus în funcţiune un nou aparat ecograf la Spitalul Judeţean de Urgenţă, locaţia din str. Tudor Vladimirescu.  Aparatul  a costat 70.000 lei şi a fost achiziţionat în urma alocării de fonduri de către Consiliul Judeţean Gorj şi Ministerul Sănătăţii. Primele probe au fost deja făcute, astfel încât pacienţii care se vor prezenta la secţiile din incita spitalului vor beneficia de servicii medicale suplimentare, de cea mai bună calitate.
Achiziţia ecografului a fost prevăzută în programul de dotări al Spitalului Judeţean pentru anul 2011, alături de un electrocauter, un computer tomograf şi un microscop citologic. În data de 18 august a.c. va avea loc etapa de deschidere a ofertelor din cadrul procedurii de achiziţie a computerului tomograf, în valoare de 1.400.000 lei.
Consiliul Judeţean Gorj a prevăzut în bugetul de cheltuieli  pe anul 2011, pentru activitatea de sănătate, suma de 15.781.430 lei, din care 10.869.430 lei sunt cheltuieli investiţionale pentru reparaţii curente şi proiecte cu finanţare din fonduri externe. Pentru execuţia de reparaţii curentea fost alocată suma de 2.430.000 lei la secţiile O.R.L.,Oftalmologie, la clădirea Dispensarului TBC de la locaţia Pasarelă şi reparaţii curente la locuinţele de serviciu, instalaţiile sanitare şi grupurile sanitare de la Spitalul ”Tudor Vladimirescu” – Dobriţa.