Petre Grigoraș: „Sper să ne fie învăţare de minte”

Pandurii au trebuit să se mulţumească doar cu un punct în etapa de debut a sezonului 2011-2012 din Liga I. După partida cu Ceahlăul, tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, nu s-a sfiit să vorbească despre plusurile şi minusurile echipei gorjene.

În partida de la Piatra Neamţ, Stromajer (dreapta), s-a dovedit a fi pentru Pandurii jucător cu atitudine
În partida de la Piatra Neamţ, Stromajer (dreapta), s-a dovedit a fi pentru Pandurii jucător cu atitudine

Chiar dacă, la sfârşitul celor 90 de minute de joc ale partidei de sub Pietricica, Pandurii au plecat cu un punct în buzunar, tehnicianul Petre Grigoraş şi-a taxat jucătorii. Grigoraş a acordat notă de trecere Pandurilor pentru mitanul secund, dar nu a putut trece deloc cu vederea evoluţia pe alocuri penibilă a elevilor săi din prima parte a meciului cu Ceahlăul, numindu-şi fotbaliştii „amatori”. „Am avut o primă repriză foarte slabă, dar repriza a doua ne-a aparţinut. Din păcate, carisma lui Batin s-a văzut la acea fază în care a vrut să le rupă gâtul unor suporteri din tribune. Rezultatul e echitabil, deşi ne puneam mari speranţe în acest joc. Am arătat ca o echipă doar în a doua repriză, în prima am părut nişte amatori. Am intrat cu ifose de vedete şi până ne-am trezit era deja 1-0. Sper să ne fie învăţătură de minte şi la meciul cu Braşov să jucăm altfel.”, a declarat Grigoraş la finalul partidei cu Ceahlăul.

Mai avem de lucru până găsim formula cea mai bună!
Petre Grigoraș

Remiza obţinută de Pandurii sub Pietricica, în prima etapă a sezonului 2011-2012 al Ligii I, pare în cele din urmă să-l mulţumească pe tehnicianul Petre Grigoraş, cel care aşteaptă însă o evoluţie mai bună „de 3 puncte”, lunea viitoare, la Tg-Jiu, cu FC Braşov. „Este doar un punct, dar sunt mulţumit şi cu el, ce să fac acum? Dar aştept şi un reviriment la nivel mental, dacă meciul cu Braşov de acasă va fi câştigat, apoi cred că ne putem declara mulţumiţi cu adevărat. Patru puncte după două meciuri eu zic că ar fi bine, am fi în grafic…”, spune Grigoraş. Cât priveşte evoluţia echipei gorjene din partida cu Ceahlăul, în special cea a debutanţilor, antrenorul Pandurilor se arată destul de rezervat. Grig ştie însă că un sigur meci nu constituie cea mai bună relevanţă în privinţa valorii unora dintre jucătorii de la Pandurii în condiţiile în care nota generală a echipei oltene după disputa de la Piatra Neamţ a fost una doar „de trecere”. „Nu a fost vorba de nici un trac pentru nimeni. În afară, poate, de Stromajer şi Chiricheş, care au mai încercat să facă câte ceva, nimeni nu a ieşit în evidenţă, din contră, toţi au părut debutanţi! Până şi Pintilii, care este căpitanul echipei, nu s-a văzut… Deci aproape întreaga echipă a părut o debutantă. În acelaşi timp e clar că a fost un examen pentru unii dintre jucători, dar fiecare meci constituie un examen în sine. Iar acum, după doar un meci, e prematur să trag deja concluzii vis-a-avis de unii jucători. Deci nu voi lua nici o măsură în acest sens. Poate a fost şi vina noastră că nu i-am trezit mai devreme, evoluţia lor este şi responsabilitatea noastră. De luni, le-am şi spus la băieţi, trebuie să tratăm fiecare partidă cu maximă responsabilitate, să dăm totul până la sfârşitul campionatului. În pauza meciului de la Piatra Neamţ le-am zis că antrenorul din fotbal vine şi pleacă aşa că poate să sosească şi Murinho la Pandurii, că doar nu joacă el, jucătorii singuri trebuie să câştige.”, precizează Grigoraş.

Primul 11-ece, încă în formare
Având în vedere faptul că nu a trecut decât o singură etapă din acest sezon al Ligii I, iar probemele medicale ale jucătorilor par să reapară în centrul atenţiei Pandurilor, tehnicianul Petre Grigoraş mărturiseşte că 11-ele ideal mai are încă de aşteptat. „Păi sincer, după ce am văzut şi eu, după ce sigur aţi observat şi dumneavoastră, mai avem de lucru până găsim formula cea mai bună. În condiţiile în care mai apar şi problemele medicale, cum s-a întâmplat şi la Piatra Neamţ, pe Băcilă care l-am pierdut chiar la încălzire, Grecu, care a făcut ruptură musculară, Pleaşcă, care ştiţi că era indisponibil dinainte, sunt factori ce intervin serios în alcătuirea celui mai bun 11-ece. Deci vor mai trebui să treacă câteva etape bune până o să pot să spun: gata, am găsit formula ideală. La fel de bine mai poate interveni şi forma sportivă a jucătorului, care diferă de la caz la caz… E bine totuşi că la capitolul probleme medicale, Pintilii nu are nimic grav, el a resimţit doar crampe şi era normal să se întâmple după ce a ratat o parte din pregătirea de vară.”, concluzionează Grig.