Tombolă cu jucării la Rovinari

Loading

Școala Gimnazială Nr.1 Rovinari a fost, de curând, gazda unui eveniment inedit. Cadrele didactice au organizat o acțiune de educație antreprenorială prin care elevii au colectat jucării, acestea fiind vândute pentru ca banii să fie oferiți unor copiii cu performanțe deosebite. În urma evenimentului a fost colectată suma de 1.700 de lei.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 18-19 aprilie 2019, fiind organizat în curtea Școlii Gimnaziale Nr.1 Rovinari. Jucăriile au fost vândute, iar banii colectați din valorificarea lor și din donații vor ajunge la elevii care au rezultate foarte bune la învățătură. Festivitatea de premiere se va desfășura pe 14-15 iunie anul curent și va consta în acordarea de diplome și premii în bani elevilor cu rezultate deosebite la concursuri și olimpiade școlare. De asemenea, va avea loc donarea unui număr de jucarii unor copii cu posibilități materiale reduse. Potrivit coordonatorilor proiectului, printre care se numără și cadrul didactic Ana Maria Lungu, vicepreședinte în cadrul Asociației Uniunea Femeilor din Gorj, scopul proiectului a fost de a familiariza elevii cu importanța economiei în viața de zi cu zi și pregătirea acestora pentru a deveni consumatori chibzuiți; recompensarea copiilor cu performanțe deosebite la concursuri și olimpiade școlare; creşterea stimei de sine prin capacitatea de a atinge un obiectiv propus; stimularea capacității de automotivare și de a lucra în echipă, dar și dezvoltarea spiritului antreprenorial și întreprinzător.

Evenimentul, denumit „Tombola jucăriilor istețe”, a debutat în luna februarie a anului 2019 și se va încheia în luna iunie a acestui an. El a fost organizat de Școala Gimnazială Nr.1 Rovinari, în parteneriat cu Asociația Uniunea Femeilor din Gorj, Liceul Tehnologic Roșia Jiu, Grădinița cu program Prelungit și Primăria Rovinari.

Andreea Tudorescu