Dumnezeu răsplătește totdeauna

Când e voia lui Dumnezeu, lucruri la care nu te-ai aștepta se întâmplă. Așa s-a întâmplat și cu Mălina Georghescu, a fost aleasă pentru a primi un mare sprijin în drumul său pe calea muzicii, chiar în preajma Sărbătorilor Pascale. E o poveste frumoasă, a unei fete sensibile și talentate de la munte, pe care sper să o citiți cu drag…

Mălina este una dintre steluțele Ansamblului „BORDEIAȘUL” al Clubului Copiilor Baia de Aramă, județul Mehedinți. I-am spus „steluță”, pentru că Mălina strălucește prin chipul ei frumos, prin sufletul ei bun și mai ales prin glasul ei duios ca susurul izvoarelor din Munții Mehedințiului.  Mălina, un copil simplu, dar foarte talentat, din comuna Ponoarele – Mehedinți, cu o educație aleasă, activează la Clubul Copiilor Baia de Aramă, Cercul de Muzică Populară, de 6 ani. În acest timp, a participat la numeroase manifestări, dar și în concursuri de gen, unde, încet, încet, a început să aducă roade.

Culegătoare de folclor

Anul acesta, Mălina, ca toți ceilalți colegi ai ei, a avut ca temă culegerea de folclor. Sigur, din păcate, ea a fost singura care a venit cu ceva concret în acest sens. A mers în satul ei, a stat de vorbă cu bătrânii și a descoperit, printre ei, o bătrânică simpatică, care i-a cântat ceva.

Mulțumită tehnologiei de care dispun și cei mai mulți copii, Mălina a surprins momentul, înregistrând-o pe bătrânică pe telefon. Mi-a prezentat cântecul la club, l-am prelucrat împreună și așa a luat naștere prima piesă a Mălinei Gheorgescu, din satul Gheorghești, comuna Ponoarele, județul Mehedinți. Deci, izvorul de cântec din zona de Nord a Mehedințiului nu a secat. Doamne ajută! Dar, asta nu e tot. Să vedeți că Dumnezeu a răsplătit interesul, ascultarea și munca Mălinei.

Răspalata

Ca un făcut, în timp ce lucram noi, de zor, la piesă, primesc un telefon de la directorul Televiziunii N-SAT TV Regional, în persoana doamnei Aura Stoenescu, care mă anunța că Mălina Gheorghescu a mea a câștigat imprimarea audio și video și pe o compilație discografică,  gratuit, a unei piese noi, la Casa de Producție AV STUDIO Group, Studioul LIVIU PLOAE și Televiziunea N-SAT TV Regional. Mălina a fost cea care câștigase, la Festivalul Național de Etnografie și Folclor „Curtișoara” – ediția I, Premiul Special al Televiziunii N-SAT TV Regional, în 2018, iar conducerea televiziunii, împreună cu partenerii săi, au decis ulterior să ofere, pe lângă premiul în sine și această facilitate deosebită de promovare. Deci, ce spuneți? A fost recompensată Mălina? Da, Dumnezeu i-a purtat de grijă și,  chiar în această perioadă, a Sărbătorilor Pascale, Mălina Gheorghescu va ieși cu prima ei piesă, care o să-i aducă multă bucurie, atât ei cât și mie, dar sperăm că și dumneavoastră, iubitorilor de folclor. Bravo, Mălina! Mulțumim bunului Dumnezeu, mulțumim Casei de Producție  AV STUDIO Group, studioului LIVIU PLOAE și Televiziunii  N-SAT TV Regional, pentru sprijinul și promovarea tinerelor vlăstare muzicale!

Sărbători Fericite, cu sănătate, pace și ocrotirea Domnului cu noi toți!

Prof. Georgeta Corlan Enache