Campanie de prevenire a sarcinii nedorite marca AUFG

Asociația Uniunea Femeilor din Gorj desfășoară proiectul „Un copil dorit este un copil iubit”, acțiunea vizând prevenirea sarcinilor nedorite în rândul minorelor, dar și a femeilor cu posibilități materiale reduse. Proiectul inițiat de AUFG a debutat chiar de Ziua Îndrăgostiților la Școala Gimnazială Rovinari, ulterior fiind organizată o campanie și în cadrul Colegiului Tehnic „Ion Mincu Târgu Jiu”. Pe 16 mai, elevele Liceului Tehnologic Bârsești vor fi informate, de asemenea, cu privire la prevenirea unei sarcini, dar și despre metodele de contracepție pe care le pot utiliza, dacă au o viață sexuală activă.

Numărul avorturilor în rândul minorelor a crescut alarmant în ultimii ani, astfel că Asociația Uniunea Femeilor din Gorj a demarat o campanie de prevenire a sarcinii nedorite. Până în prezent, campania s-a derulat în două unități de învățământ, iar pe 16 mai va ajunge la Liceul Tehnologic Bârsești. „O problemă stringentă cu care ne confruntăm și care necesită rezolvare în cel mai rapid  și eficient mod este numărul mare de sarcini în rândul minorelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani. Conform unor statistici naționale, 60% dintre adolescentele care au o viață sexuală activă nu folosesc metode contraceptive. O cauză a acestei probleme o reprezintă lipsa de informare a adolescenților cu privire la viața sexuală și ce presupune aceasta”, a declarat Loredana Pupăzan, inițiatorul proiectului.

Proiectului derulat de Asociația Uniunea Femeilor din Gorj s-au alăturat psihologii Loredana Nimară și Natalia Cândea, dar și Dana Popescu, medic ginecolog. În cadrul campaniei au fost distribuite și prezervative, acestea fiind oferite de o cunoscută farmacie din România. De asemenea, acțiunile desfășurate de AUFG s-au bucurat de sprijinul cadrelor didactice ale unităților de învățământ unde a ajuns campania asociației.

ANDREEA TUDORESCU