„Tolstoi” la Muzeul Gorjului

tolstoyÎn data de 5 octombrie 2016, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” de la ora 11, va fi proiectat filmul documentar „Tolstoi” (partea I și partea II), derulat în cadrul proiectului British Documentary.
Documentarul Tolstoi / The Trouble with Tolstoi (2011, R. Rupert Edwards, 2x 60 min. ) a fost realizat cu ocazia sărbătoririi anului cărților de către BBC. Alan Yentob examinează atent viața și moravurile din vremea celebrului scriitor rus Lev Tostoi. Filmul dezvăluie caracterul dificil, neliniștit și genial al unui om cu un mare apetit pentru a cauza probleme atât lui și familiei sale, cât și lumii întregi din jurul său.
Proiecțiile marchează ”Ziua Internațională a Educației” ce a fost stabilită de UNESCO pe data de 5 octombrie. Vor participa elevi de clasele a VIII-a, a X-a, a XI-a și a XII-a de la Liceul de Arte din Târgu Jiu, coordonați de doamna profesor de limba engleză Emanuela Tulpan. Astfel, Muzeul Județean Gorj este alături de elevi în sărbătorirea ”Zilei Internaționale a Educației” prin organizarea de activități instructive și culturale.
Proiectul British Documentary este derulat în parteneriat cu British Council în perioada mai – noiembrie 2016. El promovează documentare britanice de cea mai bună calitate, premiate la diverse competiții internaționale de profil, ce adresează teme diverse precum politică, mass-media, artă, societate, etc.
Alina Tița