Taxa „Săcelu” rămâne în vigoare

Loading

Deşi s-a vorbit şi s-a scris că taxa instituită de primarul comunei Săcelu, Ion Voica, ba e prea mare, ba ar fi ilegală, aceasta rămâne în picioare, după cum declară edilul şef al localităţii. În plus, autorităţile din localitate vor să se judece cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, care are în proprietate baza de tratament, pentru că ar fi cumpărat de la OJT, ilegal şi terenul, care se afla, de fapt, în domeniul public al localităţii.

Turiştii care vin la Săcelu trebuie să plătească şi comunităţii şi la SNLO
Turiştii care vin la Săcelu trebuie să plătească şi comunităţii şi la SNLO

Turiştii vor contiuna să plătească 10 lei la intrarea în Staţiune Săcelu, cu toate comentariile care au apărut în presă, care-l acuză pe Voica de faptul că ar fi instituit o taxă ilegală: „E drept că eu am propus taxa de intrare în staţiune, dar proiectul de hotărâre a fost votat în consiliul local, deci taxa e perfect legală. În doar două săptămâni de când am pus-o în aplicare, am încasat la bugetul local 200 de milioane (lei vechi, n.r.), bani ce vor fi folosiţi pentru rezolvarea problemelor comunităţii. E normal ca oamenii din Săcelu să beneficieze şi ei de faptul că aici există o staţiune, mai ales că e de interes local.”

Lupta pe parcare
Deci, cine intră în staţiune cu maşina plăteşte 10 lei, după care 5 lei la intrarea pe plajă, dacă e adult, sau 3 lei dacă e copil sau pensionar. În aceeaşi hotărâre de consiliu propusă de primarul Ion Voica s-a aprobat şi o taxă de parcare, de un leu pe oră. Aici, însă, e mai problematic. În primul rând, e greu să iei omului întâi taxa de intrare, apoi taxa de parcare, după caere taxa de intrare pe plajă. În realitate, taxa de parcare nu se plăteşte, dar edilul şef al comunei vrea să pună în practică şi acestă taxă, în special pentru cei care vin să stea mai mult timp, la tratament: „Cei care stau mai mult, plătesc o singură dată intrarea în staţiune, după care ocupă parcările mai multe zile. Nu le vom lua, totuşi, un leu pe oră, dar măcar 10 lei pe zi de stat în staţiune tot vor plăti.”

Puncte de vedere
Subprefectul Marcel Romanescu a declarart, în legătură cu acest conflict, că a discutat cu primarul Ion Voica şi că acesta a acceptat să renunţe la taxa de staţiune şi să pună numai taxă de parcare, fapt care ar urma să fie rectificat printr-o nouă hotărâre de consiliu. Voica ne-a declarat, însă, că taxa rămâne.
La rândul său, directorul Bazei de Tratament Săcelu, Nicolae Rotaru, refuză ambele variante, nici cea a subprefectului şi nici cea a primarului nefiindu-i pe plac. Acesta spune că nu trebuie taxaţi turiştii la intrase sau la parcare, singura taxă ce trebuie luată fiind cea de bazin, pe care o încasează el.

Parcare ilegală
În Săcelu, cel mai ieftin e să parchezi ilegal, în afara staţiunii,  pentru că nu plăteşti nici taxa de intrare în staţiune şi nici nu rişti să te trezeşti că ţi se ia şi taxă de parcare. Deşi pe cea mai mare porţiune e linie continuă, deci conducătorii auto nu ar trebui să lase maşinile pe carosabil, la intrarea în staţiune e plin de maşini parcate ilegal, iar poliţiştii nu fac altceva decât să le lase conducătorilor auto în parbriz invitaţii la postul de poliţie, pe care aceştia, de regulă, le aruncă la coş.

Terenul Staţiunii Săcelu, revendicat de primarul Voica
Primarul Ion Voica nu se va opri la atât. El spune că Societatea Naţională a Lignitului Oltgenia trebuie să-i plătească chirie pentru terenul pe care funcţionează baza de tratament, pentru că a fost luat printr-o tranzacţie ilegală: „Când OJT-ul a vândut către SNLO staţiunea, a vândut şi terenul, deşi nu l-a avut niciodată în proprietate. Terenul a aparţinut domeniului public al comunei Săcelu, aşa că acel contract e lovit de nulitate, iar eu am început demersurile pentru a obţine dreptatea în instanţă.”

One Comment on “Taxa „Săcelu” rămâne în vigoare”

  1. Nu-l mai credeti pe Voica ce zice,merge pe la diverse emisiuni pentru
    a face imagine.Domnule Somacu ati crescut la Sacelu cand aveti timp mai trecest sa vedeti o mizerie crasa in localitate.Toti negustori de
    tarabe cotizeaza in alta parte nu la primarie,taxele sa pun pe cetatenii din Sacelu pentru a trai Voica in lux la primarie cu apa calda,baie,plasa de tantari,internet ,televizor numai bine de dormit.
    Titlurile de propietate uitate si multe alele.

Comments are closed.