SMURD şi în judeţul Gorj

În luna februarie va fi inaugurat Serviciul SMURD de la Gorj
În luna februarie va fi inaugurat Serviciul SMURD de la Gorj

S.M.U.R.D. Gorj va avea în dotare trei ambulanţe de tip „B 2 – echipaj de prim ajutor cu capacitate de evacuare a victimei”, echipaj format din doi salvatori şi un conducător al mijlocului de intervenţie cu instruire paramedicală.
Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare sunt organizate, din punct de vedere medical, la nivel judeţean şi regional.
Organizarea regională a serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare se face respectând regiunile de dezvoltare economică prevăzute în lege, S.M.U.R.D. Gorj făcând parte din Regiunea Sud-Vest Oltenia.
La nivelul judeţului Gorj structura de conducere a Serviciilor Mobile de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare este organizată după cum urmează: medic şef al Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul spitalului judeţean Gorj, asistat de asistentul şef al unităţii respective; asistent şef, subofiţer angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj; responsabil logistică angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, asistat de asistentul şef al ISU Gorj; responsabil formare personal, angajat al Biroului Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.
Cele trei ambulanţe S.M.U.R.D. vor fi distribuite către subunităţile ISU Gorj din Tg-Jiu, Motru şi Turceni, asigurând astfel intervenţia pe tot teritoriul judeţului Gorj.
Misiunile echipajelor S.M.U.R.D. constau în: intervenţia la cazurile în care una sau mai multe persoane se află într-o situaţie cu risc vital din cauza unei îmbolnăviri sau a unei accidentări acute; intervenţia la cazurile care necesită acordarea primului ajutor într-un interval de timp scurt; asigurarea protecţiei medicale în cazul intervenţiei echipajelor Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă la solicitările specifice care prezintă risc de accidentare pentru personalul echipelor de intervenţie; intervenţia la accidentele colective şi calamităţi.