73 de școli din Gorj vor fi conectate la Internetul de mare viteză

Un număr de 2.446 de  școli  din mediul rural si mic urban din România, dintre care 73 din Gorj, vor fi conectate la Internet în cadrul unui proiect de peste 130 de milioane de lei finanțat prin fonduri structurale, derulat de Ministerul Comunicațiilor si Ministerul Educației.

Elevii gorjeni vor avea acces la Internet printr-un program educațional cu finanțare europeană
Elevii gorjeni vor avea acces la Internet printr-un program educațional cu finanțare europeană

Ministerul Comunicațiilor și MECTS au semnat la începutul acestei săptămâni contractul de finanțare din fonduri structurale prin Axa prioritara III “TIC pentru sectoarele privat si public” gestionata de Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale , pentru proiectul “Internet în școala ta. Conectarea la internet broadband a unităților școlare din zona rurala si mic urbană.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este 135,4 de milioane de lei și va fi implementat în 12 luni de la data semnării contractului de finanțare. Vor beneficia de acest proiect aproximativ 650.000 elevi si aproximativ 48.000 profesori din 2.446 ;coli din mediul rural și mic urban, impactul estimat în Gorj fiind de 20 000 de elevi și peste 1000 de profesori.
Potrivit celor comunicate de inițiatori, obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului public a instituțiilor de învățământ în zonele de eșec ale pieței – zone rurale si mici urbane dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicații – prin creșterea utilizării TIC, susținerea conectării la broadband, precum si prin consolidarea infrastructurii TIC.