Rețetă tort cu ness și nuci caramelizate

Loading

reteta-tort-nuci-nessIngrediente
Pentru înghețată
de ness
4 ouă
4 linguri zahăr tos
1+1/2 lingura ness
400 g frișcă lichidă
Pentru blat
100 g zahăr pudră
2 ouă
100 g unt
50 g făină
50 g cacao
1 plic praf de copt
sâmburi de nucă

PREPARARE

1. Se încălzește cuptorul la 180 °C. Se tapetează o tavă rotundă cu unt și făină.
2. Se freacă untul cu zahărul, până când se obține un amestec pufos, apoi se încorporează gălbenușurile.
3. Se cerne peste amestec făina, cacaua, praful de copt și 44scorţişoara. Se bat albușurile spumă și se încorporează în compoziția de gălbenușuri. Se amestecă bine și se toarnă în tavă. Se dă la cuptor pentru circa 45 de minute.
4. Între timp se prepară înghețată de ness.
5. Se bat spumă albușurile și frișca.
6. Se freacă gălbenușurile cu zahărul până când acesta se topește.
7. Se amestecă cele trei compoziții cu ness-ul. Dacă ness-ul este granulat, atunci trebuie dizolvat în lapte.
8. Se pune înghețată peste blat și se dau la congelator pentru șase ore. Înainte de a-l servi, se caramelizează sâmburii de nucă (se pun 100 g de zahăr într-o cratiță și se lasă să se caramelizeze, după care se pun sâmburii de nucă și se amestecă) și se ornează tortul cu ei.