Poliția locală confiscă „rablele” părăsite

Târgujienii care și-au abandonat mașinile pe domeniul public sau privat al statului sau al Municipiului riscă să rămână fără ele și, pe deasupra, vor primi amendă între 1000 și 2000 lei.

Cum numărul locurilor de parcare din Târgu Jiu este mai mic decât cel al mașinilor, ridicarea celor abandonate este mai mult decât oportună
Cum numărul locurilor de parcare din Târgu Jiu este mai mic decât cel al mașinilor, ridicarea celor abandonate este mai mult decât oportună

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a dat presei un comunicat, prin care face un apel proprietarilor de autovehicule abandonate (astfel cum sunt definite prin Legea nr.421/2002), în parcări sau în alte zone din municipiul Târgu Jiu, să elibereze locul ocupat ilegal. Activitatea de identificare a autoturismelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public, care ocupă abuziv trotuarele și locurile de parcare va continua în perioada următoare, conform Legii nr.421/2002 actualizată, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ –teritoriale, cu modificările și completările ulterioare. „Se va acționa pe zone, prin patrularea echipajelor Serviciului Circulație Rutieră din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu, dar și în baza sesizărilor primite. Proprietarii sau deținătorii legali vor fi somați pentru ridicarea vehiculelor în cauză de pe domeniul public sau privat al statului ori al unității administrativ – teritoriale a Municipiului Târgu Jiu.” (potrivit comunicatului)

Ridicate

În cazul în care proprietarul sau deținătorul legal al vehiculului abandonat nu dă curs somației transmise în scris, în baza dispoziției prin care se declară vehiculul abandonat, va fi luată măsura sancțiunii contravenționale cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei și ridicarea vehiculului respectiv de pe domeniul public.
În cursul anului 2015 au fost identificate 45 autovehicule ca fiind abandonate sau fără stăpân, conform Legii nr. 421/2002 actualizată, privind regimul vehiculelor sau fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ teritoriale, cu modificările și completările ulterioare. În urma demarării procedurilor de trecere a acestora în patrimoniul unităţilor administrativ-teritoriale, autovehicule au fost ridicate.