1 ceapă mare
500 g spaghete
1 lingură de ulei
200 g bacon afumat
1 căţel de usturoi
4 ouă
40 g parmezan + pentru ras deasupra
200 ml smântână dulce
sare, piper
Se pune apa la fiert cu puţină sare, pentru spaghete. Se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Se curăţă ceapa şi se taie cubuleţe. Baconul se taie bucăţele de jumătate de centimetru. Usturoiul de taie mărunt. Se ia o tigaie suficient de mare, în care să încapă spaghetele şi să aveţi loc să le amestecaţi. Se căleşte ceapa în ulei de măsline până devine translucidă. Se adaugă baconul şi se prăjeşte până începe să se rumenească. Se adaugă usturoiul când baconul începe sa capete culoare şi se mai amestecă un minut. Se dă tigaia deoparte. Într-un castron se bat ouăle cu parmezanul, smântâna si piperul. În tigaia în care este baconul se pun spaghetele fierbinţi, scurse bine şi se amestecă. Se pun ouăle şi se amestecă la foc mic în jur de un minut cât să înceapă sa se închege. Se servesc imediat cu parmezan ras deasupra.