Finanțistul Pârvulescu, ba în arest, ba afară

Loading

Dumitru Pârvulescu, fost director adjunct al Direcției Finanțelor Publice Gorj, în prezent secretar general adjunct la Ministerul Economiei, e cercetat pentru acuzația de instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, într-un dosar în care este anchetat primarul suspendat al comuni Peștișani, Florin Pavel, aflat în arest. Mai întâi, Pârvulescu a fost reținut de procurori, pentru 24 de ore, după care aceștia au cerut Tribunalului Gorj să admită arestarea sa pentru 29 de zile. Tribunalul nu a admis cererea Parchetului, așa că finanțistul e cercetat în prezent în libertate, dar decizia Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Dumitru Pârvulescu, cercetat în libertate, în prezent, declară presei că e nevinovat
Dumitru Pârvulescu, cercetat în libertate, în prezent, declară presei că e nevinovat

Dumitru Pârvulesc este acuzat de procurori că i-a cerut primarului PNL Florin Pavel să semneze un contract de cesiune de creanțe, fiind, astfel, de acord să plătească din bani publici, datoria pe care o avea la firma omului de afaceri Dan Floarea, către un creditor al acestuia, Aristică Doru Șerban, zis Hanitu, aflat, în prezent, în închisoare. De altfel, se pare că dosarul lui Pârvulescu este disjuns din cel al lui Habitu,   care e închis pentru că Dan Floarea l-a acuzat de șantaj. La rândul său, Florin Pavel, aflat în arest pentru că a plătit lucrări neefectuate, l-a tras după el în arest pe șeful lui de partid de la organizația județeană, Dian Popescu, împreună cu fratele său, Gabriel, aceștia fiind acuzați de complicitate la abuz în serviciu, pentru că firma celor doi a fost cea care nu a executat lucrările dar a luat banii. Și aceștia dou au fost reținuți, inițial, dar acum sunt cercetați în libertate. Și în această tranzacție apare numele lui Dumitru Pârvulescu, fiind acuzat că firma familiei sale a emis un act de custodie fictiv pentru materiale ale firmei lui Dian, care trebuiau să fie folosite în lucrarea, pentru un campus școlar, a Primăriei Peștișani. Florin Pavel a fost arestat preventiv la sfarsitul lunii iunie, dupa ce Curtea de Apel Craiova a emis mandat de arestare pe numele sau. El este acuzat de abuz în serviciu, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave contra intereselor publice, neglijență în serviciu și luare de mită. Potrivit anchetatorilor, firma lideului PNL și a fratelui său, Maserati Construct SRL, a început în anul 2008 construirea unui stadion în localitatea Peștișani, lucrările nefiind terminate nici în prezent, deși aveau ca termen de execuție un an. Firma respectivă a încasat pentru lucrari neexecutate circa 150.000 de lei, conform unui raport al Curții de Conturi, aflat la dosarul instrumentant de către procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj.
Deși există informații cum că lui Dumitru Pârvulescu (Telu) i-a fost interceptat telefonul și că există probe clare că a săvârșit faptele de care este acuzat, acesta a declarat presei că nu este vinovat de nici una dintre faptele despre care vorbesc procurorii.