Rețetă savarina

Loading

reteta-savarinaIngrediente

Pentru savarine
250 g faina
2 oua
150 ml lapte
30 ml ulei
5 g drojdie uscata
1 lingura zahar tos
1 praf sare
Pentru sirop
400 ml apa
50 g zahăr
3 linguri esenta de rom
Pentru umplutura
500 ml frisca lichida grasa rece

PREPARARE

Învață să prepari o prăjitură clasică, însiropată și plină de frișcă, cu jeleul roșu tradițional. Vezi cum să faci savarină la tine acasă.
Se amestecă făina cu laptele, drojdia și zahărul. Apoi, urmează ouăle, uleiul, sarea și amestecați aluatul timp de 5 minute, până la omogenizare. Se lasă la dospit circa 30 de minute, după care se șprițează sau se pune în forme unse și se mai lasă puțin la dospit. Se coc la foc mediu circa 25 de minute și se lasă la răcit.
Între timp se face siropul, din apă încălzită pe foc, cu zahăr și esență de rom.
Tăiați savarinele răcite cu o foarfecă mare, astfel încât să aibă un căpăcel încă atașat, apoi scufundați-le în sirop, sau însiropați bine într-o tavă mare.
Se bate frișca și se umple fiecare savarină cu un poș. Deasupra căpăcelului se poate pune puțin jeleu, peltea sau dulceață de căpșuni, după preferințe.
Se lasă la răcit peste noapte și se servesc a doua zi de la frigider.