Rețetă prăjitură cu cremă de brânză

Loading

prajitura-crema-de-branzaCrustă
200 g biscuiţi Digestive
50 ml unt topit
Cremă
450 g cremă de brânză
200 ml frişcă nebătută
200 g zahăr
3 ouă
esenţă de vanilie

Crusta. Se dau biscuiţii prin răzătoare. Se pun într-o formă rotundă cu diametrul de 23 cm, înaltă de 4 cm şi se amestecă cu untul topit. Se presează pe margini în aşa fel încât să arate ca o crustă. Se dă la cuptor 10-15 minute pana se rumeneşte uşor. Se lasă să se răcorească. Crema. Brânza dacă este la temperatura camerei se lucrează mai uşor. Într-un castron se amestecă brânza, zahărul şi frişca. Ouăle se pun unul cate unul. Se pune umplutura în crustă. Se dă la foc mic-mediu (325°F) 50 de minute până se rumeneşte frumos. Se poate scoate din forma călduţă. Se serveşte după ce în prealabil a stat la frigider minim 3 ore.
Sugestii
Nu umpleţi crusta până la refuz. Creşte şi poate da pe afară.
Puteţi folosi şi biscuiţi cu ovăz în loc de Digestive.