Patru politicieni pe un balansoar

Patru politicieni care se luptă pe plan politic sunt vecini la Turcineşti, pe strada principală a principalului sat al comunei. La nici 500 de metri de primărie, la linie, cum se spune, pe o lungime de aproximativ 100 de metri de drum, au casa primarul Vasile Gogălniceanu (PSD), viceprimarul Dumitru Modrea (care tocmai a părăsit PNL, renunţând la funcţie pentru a candida la funcţia de primar din partea PDL), Ion Ruşeţ- preşedintele PDL Gorj şi Lucian Medar (fost PDL-ist), care strânge semnături pentru Mişcarea „Noua Republică”.

Patru politiceini vecini la Turcineşti: Gogălniceanu, Modrea, Ruşeţ şi Medar
Patru politiceini vecini la Turcineşti: Gogălniceanu, Modrea, Ruşeţ şi Medar

Gogălniceanu, calm
Despre primarul Vasile Gogălniceanu nu se poate spune că i-a surprins pe alegători, acesta rămânând fidel PSD-ului, partid cu care a luat în 2008 al doilea mandat. Noutatea e aceea că se poate lăuda, la final de mandat, că a băgat apa în comună, deşi subprefectul Marcel Romanescu, care şi el e din Turcineşti, doar că e din satul Rugi, spune că el e cel care a făcut lobby pentru obţinerea de fonduri. Iar o problemă e că lucrarea s-a lăsat cercetări pe la DNA şi Parchet, pentru că au existat reclamaţii atât din punct de vedere al lucrării din teren cât şi a întocmirii documentaţiei. Ce e sigur, e faptul că oamenii au apă în Turcineşti, iar primarul rezistă cu stoicism tuturor reclamaţiilor, pe care le pune pe seama luptei politice şi aşteaptă alegerile din iunie.

Modrea, hotărât
Dumitru Modrea, cel care a fost până de curând preşedinte al organizaţiei PNL la Turcineşti, viceprimar şi coleg în USL cu Gogălniceanu, a fost anunţat, zilele trecute, de PDL, drept candidat al lor la primăria Turcineşti. Cu această ocazie Modrea a mulţumit PDL-ului că l-a susţinut pe toată perioada mandatului de viceprimar şi a înfierat atât PSD-ul cât şi PNL-ul, pentru că a declarat că în 2008 i s-a promis că el va fi candidat la funcţia de primar în 2012.

Ruşeţ, proaspăt venit
Preşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, a venit şi el la Turcineşti, completând careul de aşi. Acesta a cumpărat o casă chiar lângă ceilalţi trei politicieni, aşa că acum putem spune că sătenii trebuie să fie foarte la curent cu politica, pentru că-şi dau bineţe în fiecare zi cu ea. Ruşeţ e şi el pregătit de lupta politică, iar cum e proaspăt venit în Turcineşti, cu siguranţă îşi va ajuta vecinul şi colegul de partid cu toate forţele să câştige primăria. Să nu-l subestimăm, însă, nici pe liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, care, deşi nu e din Turcineşti, a venit aici în campania electorală din 2008 alături de Vasile Gogălniceanu, ca să-l susţină.

Medar propune o alternativă
Lucian Medar, localnic, de asemenea, ce stă la o aruncătură de băţ de ceilalţi trei politicieni, propune o nouă alternativă, strângând semnături pentru Mişcarea „Noua Republică”. Fost PDL-ist, Medar spune că a intrat în această mişcare pentru că aici nu au ce căuta corupţii, ci numai oamenii cinstiţi. El speră, astfel, să-i aducă pe tineri înapoi în ţară, iar România să se schimbe şi să ofere o şansă oamenilor cinstiţi şi muncitori.