Rețetă plăcinte moldovenești cu brânză

Loading

reteta-placinte-moldovenestiIngrediente:

Aluat
Se cerne făina într-un bol. Laptele se încălzește puțin. Într-un castron punem drojdia, o linguriță de zahăr, o lingură de ulei și laptele și lăsăm drojdia să crească 15-20 de minute. După ce a crescut o adăugăm peste făină, apoi 2 ouă, 5 linguri de zahăr, sare, esență de rom și amestecăm bine. La final adăugam uleiul, amestecăm și lăsăm la dospit pentru aproximativ o oră (până crește).
Umplutura
Amestecăm brânza cu 5 linguri de zahăr, un ou, coajă de lămâie și stafidele.

Preparare

Când aluatul este dospit, se fac gogoloaie mici cam cât o minge de tenis. Fiecare gogoloi se întinde (la jumătate se lasă mai groasă foaia, se crestează pe margini în 5-6. La jumătate se adaugă câte o lingură de compoziție, apoi se împăturește, o parte din stânga, una din dreapta și tot așa.
Se mai lasă la crescut pentru 10-15 minute. Se pun în tavă, se ung cu un ou bătut și se dau cu zahăr pudră.
Se lasă la cuptor 35-40 de minute, până sunt rumenite (focul nu trebuie dat tare pentru că se vor arde în exterior și vor fi crude în interior).
Plăcintele moldovenești sunt foarte bune calde.