Unde-i alternativa politică din Gorj?

Cornel ŞomâcuDeşi mai avem circa 9 luni până la alegerile locale, în Gorj circul electoral a început la un nivel foarte ridicat. Dacă prin asta am putea vedea “alternativa” şi “noua clasă politică”, parcă nu ar fi atât de rău. Am putea avea însă o mare deziluzie în privinţa noutăţilor dacă este să privim prin prisma calităţii şi nivelului celor implicaţi. Reforma clasei politice de care se tot vorbeşte ar putea să ne aducă pe o treaptă inferioară, aşa cum s-a întâmplat în primii ani postrevoluţionari când trimiteam parlamentari ca Vasile Văcaru şi Nicolae Mischie iar acum ne mulţumim cu Răzvan Rotaru. S-ar putea ca singura speranţă de schimbare să vină tot de la Florin Cârciumaru care anunţă o primenire a Consiliului Municipal, cel puţin din partea PSD.
Curiozitatea legitimă faţă de Opoziţie riscă să fie o cruntă dezamăgire. Furaţi de elanul electoral, politicienii lui Dan Vâlceanu au început să o ia pe arătură iar intenţiile lor onorabile-corecta cheltuire a banului public, de exemplu-pot să ne ducă într-o fundătură… culturală. Oricum nu stăm nici acum prea bine la nivelul instituţiilor culturale, se simte nevoia cel puţin de o primenire naturală dacă nu şi de una de competenţă, dar nici cu gugumănia îmbrăcării operelor brâncuşiene în plastic nu avansăm prea mult. Această dorinţă de a ne vedea pe sticlă cu orice prostie ca să luăm voturi s-ar putea întoarce ca un bumerang.
La acest capitol putem plasa şi evidenta manipulare a scandalului fondurilor pentru Craiova 2021.Ştim deja, Consiliul Judeţean Gorj a aprobat suma de 4 milioane de euro ca susţinere a Craiovei în lupta pentru câştigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Sprijinul oferit de Gorj este contestat de liberali, numit „plocon politic” pentru actuala primăriţă a Craiovei. Nu doar că liberalii lui Dan Vâlceanu ştiu că banii publici nu pleacă dintr-un judeţ în altul aşa cum zic dar se putea vedea chiar din documentul care l-au avut în faţă că banii sunt destinaţi pentru „reabilitarea de obiective culturale şi refacerea infrastructurii de acces către obiectivele turistice şi culturale din judeţ”. Dar pentru nişte ştiri efemere putem pune în pericol reabilitarea unor obiective culturale din judeţul unde vrem să candidăm!