8 ouă
25-50 g pate de ficat
1/2 castravete murat
6 linguri de maioneză
3 linguri de smântână
sare, piper
Se fierb ouăle tari. Se curăţă de coajă şi se taie în două pe lung. Se scot gălbenuşurile şi se pun într-un castron. Se pasează gălbenuşurile cu furculiţa, se adaugă pateul (pentru început 25 de g), 3 linguri de maioneză, sarea, piperul şi se amesteca bine până devin o pastă. Castravetele se curăţă de coajă şi se dă prin răzătoarea mică. Se stoarce bine de zeamă, se adaugă în pastă şi se amestecă bine. Se gustă şi se potriveşte de sare, piper, eventual se mai pune şi restul de pate de ficat sau maioneză. În cornet se pune pasta şi se umplu scobiturile din albuşuri. Dacă nu aveţi cornet le puteţi umple cu o linguriţă. Se aşeaza pe un platou. Din 3 linguri de maioneză, 3 linguri de smântână şi un praf de sare a se face un amestec. Această maioneză se toarnă peste ouăle umplute. Se ornează după preferinţă cu gogoşar murat, măsline sau castravete murat.