750 g cartofi
175 g gris; 350 g spanac
1 ou; 500 g ciuperci
100 g caşcaval
2 căţei de usturoi
1 vârf de cuţit de nucşoara
2 linguri ulei
2-3 linguri de smântâna
sare, piper
Se spală cartofii şi se curăţă de coajă. Se taie cubuleţe. Se fierb aproximativ 20 de minute în apă cu puţină sare. Se verifică dacă sunt gata şi se scurg de apă. Se pisează bine şi se amestecă cu grisul, oul şi nucşoara. Se pune o cratiţă cu apă la fiert. Formaţi gnocchi de 2-3 cm lungime cu mâinile ude ca să nu se lipească. Se fierb gnocchii în apă clocotită, câteva minute, până se ridică la suprafaţă. Se iau cu o spumieră. Se dă drumul la cuptor la 175°C. Se spală spanacul bine. Ciupercile se curăţă cu un șerveţel şi se feliază. Se călesc în ulei împreună cu usturoiul, aproximativ 10 minute, până scade lichidul. Într-o tavă de 22 × 33 cm (3 l) se pun ciupercile, spanacul şi deasupra gnocchii. Se întinde smântâna şi se rade caşcavalul deasupra. Se dă la cuptor 20-30 de minute până se rumeneşte frumos.