Rețetă fursecuri cu alune

Loading

reteta-fursecuri-cu-aluneINGREDIENTE

150 g margarina
2 linguri miere
5 linguri zahar tos
20 linguri zahar pudra
250 g faina alba
80 g alune prăjite nesărate
1 lingura zeama de lămâie
1 lingurița amoniac bicarbonat de amoniu
1 praf sare

PREPARARE

Frecam spuma margarina cu zaharul, adăugăm mierea, zeamă de lămâie, amoniacul si sarea. Adăugam faina cernuta in prealabil, amestecam bine până obținem un aluat omogen. Din acest aluat luam o bucată ceva mai mare decât o alună, din care facem o biluță. Așa procedăm până terminăm tot aluatul. Punem pe o furculiță câte o biluță, pe care o introducem într-un vas cu apă ca s-o umezim, apoi o tăvălim în zahăr pudra și prin alune pisate. Căutăm să le apăsăm ușor cu degetele, pentru a se putea prinde alunele. Le dam o formă de disc, eventual le putem apăsa ușor cu furculiță și le așezăm în tavă tapetată cu hârtie pentru copt. În cuptorul încins moderat, lăsăm tava aproximativ 10 minute, până capătă o culoare aurie frumoasă. Dacă dorim după ce am format fursecurile, le putem un unge deasupra cu puțină apă, presărăm zahăr pudra și alune pisate, căpătând un aspect mai plăcut.