1 kg fasole verde
1 ceapă mare
200 g bulion sau 2 roşii mari
un cub de supă
1/2 legătura mărar şi pătrunjel
6 linguri de ulei
1/2 de pui
2 căţei usturoi
4 linguri de vin
condimente pentru pui
Se spală fasolea şi se curăţă de aţe. Se taie ceapa cubuleţe mici şi se căleşte cu 2 linguri de ulei şi apa la foc mic. Când ceapa e aproape transparentă se adaugă bulionul şi se mai lasă să fiarbă 5 minute. Într-o cratiţă se amestecă fasolea cu ceapa, cubul de supa, sare, piper, verdeţuri, se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc mediu o oră.
Se taie jumătatea de pui în 4 bucăţi. Se taie usturoiul felii, se crestează puiul din loc in loc si se bagă usturoiul in buzunarele formate. Se freacă cu sare, piper, condimente. Se pune într-o tavă acoperit pe jumătate cu apa, vin si restul de ulei. Se pune în cuptor şi se lasă tot o oră. Se întoarce după 45 de minute.