Rețetă creveți în sos Alfredo

Loading

reteta-creveti-alfredoIngrediente

475 ml lapte
120 g cremă de brânză/ brânză grasă
2 linguri făină
1/2 linguriță sare
3 linguri unt
3 linguri usturoi pisat
240 g mozarella rasă / orice alt amestec de brânzeturi
100 g parmezan ras (opțional)
450 g creveți curățați
piper după gust

PREPARARE

Cu ajutorul unui mixer normal sau al unui blender, combinați laptele, crema de brânză, făina și sarea până se omogenizează.
Într-o cratiță topiți, la foc mic, untul și adăugați usturoiul pisat. Sotați usturoiul aproximativ 1 minut și adăugați peste creveții. Lăsați pe foc 3-5 minute până devin creveții rozalii (nu trebuie să se facă de tot).
Scoateți creveții din cratiță – fără unt și usturoi. În locul lor turnați sosul mai devreme obținut și aduceți-l la fierbere, la foc, mic, amestecând timp de 4 minute și apoi alte 6 lăsând-ul să se îngroașe.
Dați de pe foc și adăugați brânza și parmezanul. Acoperiți și lăsați deoparte timp de 5 minute. Adăugați creveții în sos și lăsați-i acoperiți timp de alte 5 minute.
Se servesc cu ce tip de paste doriți.