Canalizare la Turcinești

Locuitorii comunei Turcinești vor avea, în curând și canalizare, aceasta fiind ultima utilitate necesară în localitate pentru a se putea spune că oamenii de aici au toate condițiile, exact ca la oraș. Primarul Vasile Gogălniceanu spune că a semnat contractul de execuție zilele trecute, valoarea licitată a lucrării fiind de 76 de miliarde lei vechi, cea mai mare investiție de până acum în această comună.

lucrari-canalizareVineri, 26 februarie 2016, a fost încheiat contractul de execuție cu firma care a câștigat licitația pentru investiția: „ Sistem centralizat canalizare comuna Turcinești”, urmând ca, în cel mai scurt timp, să înceapă lucrările. Finațarea vine de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. La licitație au participat 12 firme din toată țara, câștigătoare fiind SC Moni Impex SRL din Hațeg și nici una dintre firmele care au pierdut licitația nu au depus contestație. Primarul comunei Turcinești, Vasile Gogălniceanu, spune că procedura de desfășurare a licitației a fost foarte complexă și transparentă: „ De la deschiderea ofertelor până la desemnarea câștigătorului a durat peste 2 luni. Am avut monitorizare de la Finanțe pe toată perioada de verificare a dosarelor depuse, totul s-a desfășurat cu transparență totală, nici o firmă nu a făcut contestație.”

Vasile Gogălniceanu: „Nici una dintre firmele care au participat la licitația pentru canalizare nu a făcut contestație”
Vasile Gogălniceanu: „Nici una dintre firmele care au participat la licitația pentru canalizare nu a făcut contestație”

Termenul de execuție a lucrării este de 14 luni de la data predării amplasamentului, care se va face în următoarele zile. Sistemul nu conține și stație de epurare, canalizarea urmând să fie conectată la stația de epurare a municipiului Târgu Jiu, care a fost dimensionată special să aibă capacitatea necesară pentru a deservi și comuna Turcinești.
De investiția „ Sistem centralizat canalizare comuna Turcinești” vor beneficia locuitorii din întreaga comună.
În prezent, toate satele comunei Turcinești beneficiază de apă din rețeaua publică, drumuri comunale asfaltate, majoritatea ulițelor asfaltate (o parte dintre cele rămase fiind în lucru), curent electric, cablu, internet, gaze (cu excepția satului Horezu, pentru care costurile sunt foarte mari, satul aflându-se departe de centrul comunei, iar cereri puține). Canalizarea era ultima utilitate necesară pentru ca Turcineștiul să fie o localitate ultra-modernă a Uniunii Europene, chiar dacă este în mediul rural.