Rețetă ciorbă de miel

Loading

Ingrediente:

2 l apă
1 l borş
1 kg carne de miel
1 morcov
1 pătrunjel
1 ceapă
verdeaţă
cozi de ceapă verde
sare
3 linguri orez
1 gălbenuş
2 linguri de smântână.

Preparare:

Se fierb în apă cu sare capul şi bucăţi de carne de miel. După ce dă în clocot, se ia spuma şi se adaugă: un morcov, un pătrunjel şi o ceapă mică tăiate mărunt. Când sunt fierte, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat, şi se adaugă o frunză de pătrunjel, cozi de ceapă verde tăiate fin şi 2 — 3 linguri de orez ales şi spălat. Se lasă să fiarbă orezul, se gustă de acru şi se drege în castron cu un gălbenuş şi două linguri de smântână. În loc de orez se pot pune găluşte preparate în felul următor: se freacă o lingură de unt sau de untură cu un ou, bine, până se face ca o cremă. Se pune sare şi se adaugă făină până ce compoziţia devine ca o smântână groasă. Se iau cu o linguriţă şi se dă drumul găluştelor în ciorbă, când clocoteşte. Se fierb un sfert de oră.