Singura zonă din Târgu Jiu în care este autorizată sacrificarea mieilor, pentru perioada Paștilor, în afara magazinelor specializate, este Piața Litovoi, de pe digul Jiului, activitate organizată de Primăria Târgu Jiu, sub coordonarea SC Edilitara Public SA. Programul de funcționare va fi între orele 08.00- 20.00, piața pentru miei fiind deschisă în perioada 29 aprilie- 5 mai 2013.
Piața de miei de la Târgu Jiu este prevăzută cu o platformă betonată compartimentată în două zone, una împrejmuită, în care se face sacrificarea și alta deschisă, în care se face comercializarea. Sacrificarea mieilor se va face prin asomare, de către personalul specializat al SC Edilitara Public SA, în prezența medicilor veterinari. Proprietarii de miei pot să beneficieze de aceste servicii în schimbul sumei de 7,1 lei pe animal, dar trebuie să îndeplinească anumite condiții, așa cum a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara: „Ce trebuie să știe crescătorii de animale, este faptul că trebuie să vină cu documente de însoțire, atât de proveniență a animalelor, cât și documente sanitar- veterinare de pe raza unității teritoriale unde locuiesc. În zona de sacrificare nu au voie decât producătorii care sacrifică, personalul de la Edilitara și medicii veterinari. Întreaga activitate este coordonată de Direcția Sanitar- Veterinară Gorj. Pe toată această perioadă, doi- trei medici sunt acolo ca să asigure siguranța și prelevarea de probe. Mieii, după ce sunt sacrificați, sunt prezentați în cârlige speciale, pentru ca cetățenii să-și aleagă ce vor să cumpere. Avem cântare de probă, cetățenii vor avea la dispoziție saci, pentru a avea posibilitatea să transporte mieii în condiții de igienă. Pieile vor fi valorificate de proprietari, splinele vor fi colectată de Direcția Sanitar- Veterinară, urmând să fie depozitate la o temperatură scăzută, după care vor fi predate la Protan, pentru că sunt considerate toxice.”