Proiecte europene la Liceul Tehnologic Baia de Fier

Liceul Tehnologic Baia de Fier a fost permanent preocupat pentru asigurarea dimensiunii europene în educație, astfel că interculturalitatea, egalitatea de șanse, educația permanentă sunt câteva din valorile promovate cu scopul de a-i învăța pe tineri cum să trăiască într-o lume a diversității, cum să asimileze în mod critic diferite valori și identități.

Proiectele europene Erasmus+ sunt proiecte care creează „punți” de legătură între partenerii din mai multe țări
Proiectele europene Erasmus+ sunt proiecte care creează „punți” de legătură între partenerii din mai multe țări

Proiectele europene Erasmus+ sunt proiecte care creează „punți” de legătură între partenerii din mai multe țări cu scopul de a crește cooperarea internațională prin dezvoltarea de produse educaționale de calitate și inovatoare.
Tematicile proiectelor au abordat aspecte relevante ale educaţiei, ale utilizării noilor tehnologii, ale racordării învăţământului la piaţa muncii. Toate au promovat dimensiunea europeană în domeniul educaţiei.
În acest an școlar școala noastră implementează șapte proiecte european ERASMUS+
Avem în derulare două proiecte k1 – Mobilități școlare și cinci proiecte KA201 –parteneriate strategice : 1. ”O lume mai bună pentru copiii noștri”; 2. ”A învăța să înceți”; 3. ”Învățarea diferențiată prin joc”are ca beneficiar Grădinița cu Program Prelungit Baia de Fier-structură a Liceului Tehnologic Baia de Fier;4 – ”Albinele amenințate, planeta în pericol” (Proiectul se adresează elevilor de 6-11 ani și are ca parteneri Romania, Franța, Belgia, Spania, Italia.); 5. ”112 : Can I helpyou ?” (112: cu ce te pot ajuta?) – Grupul țintă este format din elevii cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani; 6. ”Liberté – jet’aime”-Libertate te iubesc
Parteneri : Germania, Italia , Grecia , grup țintă 11-15 ani; 7. Europe Durable.
Erasmus+ a devenit o prioritate și o oportunitate uriașă pentru cadrele didactice din școala noastră și nu numai.
Evident, beneficiile proiectelor sunt disponibile pentru toți cei dornici de învățare, cunoaștere și progres, indiferent de vârstă sau condiție socială, proiectele școlii fiind, la fel ca totdeauna și ale comunității locale, iar participarea elevilor noștri la activități de anvergură internaționala a sporit încrederea în forțele proprii .
Responsabil proiecte europene, Prof. Maria Rădescu – Liceul Tehnologic Baia de Fier
Director, Cetina Ileana