Plantarea unui stejar în memoria eroilor la Bălești

Loading

 

În anul Centenarului, Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” și Primăria și Consiliul Local Bălești au programat o serie de manifestări dedicate acestui eveniment. Una dintre acestea, plantarea unui ”Stejar al recunoștinței” pentru memoria eroilor din Primul Război Mondial care s-au jertfit pentru România Mare a avut loc miercuri, 18 aprilie 2018.

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș”, aleșii locali în frunte cu primarul comunei Bălești, și-au dat mâna pentru un moment emoționant dedicat eroilor care s-au jerfit pentru România Mare. Plantarea s-a făcut în parcul din centrul localității tocmai pentru a justifica importanța momentului. Participarea elevilor și profesorilor a întărit ideea subliniată, respectul pentru memoria înaintașilor.
Primarul comunei Bălești, Mădălin Ungureanu, le-a vorbit celor prezenți despre semnificația ”Stejarului”, cel mai important copac dintr-o pădure prin statura impozantă cu rădăcini solid înfipte în pământ, un simbol pentru gloria militară și memoria jertfei.”Încercăm prin această plantare simbolică-spune Mădălin Ungureanu-să onorăm memoria eroilor căzuți pentru România Mare în Primul Război Mondial, mulți dintre ei fiind chiar din actuala comună Bălești. E un demers de a ne cinsti eroii și de a lăsa un monument viu generației viitoare!”
Cornel Șomîcu, directorul și profesorul de istorie al Școlii Gimnaziale ”Antonie Mogoș”, ne-a declarat: ”Sacrificiul înaintaşilor noştri pentru idealul unităţii naţionale este moştenirea de nepreţuit pe care trebuie să o cinstim, elevi și profesori şi simpli cetăţeni deopotrivă, atât prin gesturi pioase cât şi prin acţiuni şi proiecte durabile. Mulțumim domnului primar și Consiliului Local Bălești pentru sprijinul acordat pentru un asemenea proiect educational, o veritabilă lecție de istorie de care ne vom aminti peste ani.”