Bibliotecile transformă România…și la Târgu-Jiu

Loading

23 aprilie este Ziua Internaţională a Cărţii și a Drepturilor de Autor, dar pentru România reprezintă o dublă sărbătoare, pentru că celebrează munca celor care ne aduc informația mai aproape, prin Ziua Bibliotecarului.

Încă de la înființarea primei biblioteci și până astăzi, bibliotecarul și bibliotecile publice au ajutat la transformarea societății. Permanent atente la schimbările din societate și la nevoile comunităților, bibliotecile oferă servicii din ce în ce mai multe și mai diverse: colecții noi de cărți, ziare și reviste, accesibile prin împrumut, dar și de la distanță, prin internet, cursuri, ateliere, dezbateri, întâlniri cu scriitori și personalități. Bibliotecile au devenit o a treia casă pentru copii, tineri, adulți și seniori, un spațiu de învățare și socializare, s-au implicat în viața civică a comunității și au răspândit lectura și cunoașterea alături de spiritul comunitar prin promovarea voluntariatului.
Ne place să credem că toate acestea au contribuit la transformarea în bine a României Centenare!

Deoarece ne dorim să aflăm cum v-a transformat biblioteca experiența de viață, vă invităm în perioada 23-27 aprilie 2018 în spațiile bibliotecii (sediul central din Calea Eroilor nr. 23, Filiala pentru Copii, Filiala Victoria, Secția de Artă din Casa Iosif Keber) să ne ajutați să completăm mesajul:

BIBLIOTECILE TRANSFORMĂ ROMÂNIA PENTRU CĂ …

Echipa Bibliotecii Județene “Christian Tell” Gorj