Petre Grigoraș: „Am pierdut la masa neagră!”

Pandurii au pierdut pentru prima dată din acest sezon, pe stadionul „Municipal” din Severin. Înfrângerea de duminică, din faţa Rapidului, s-a datorat însă unei brigăzi de arbitri care au fluierat într-un singur sens.

Din păcate, Pandurii au avut de luptat duminică, nu doar cu Rapid şi cu oboseala, ci şi cu arbitrii...
Din păcate, Pandurii au avut de luptat duminică, nu doar cu Rapid şi cu oboseala, ci şi cu arbitrii...

Partida cu Rapidul a arătat de la început două lucruri. În primul rând s-a văzut că jucătorii Pandurilor n-au făcut faţă ritmului alert al ligii I în luna aprilie şi din primul minut au arătat o evidentă lipsă de prospeţime. În al doilea rând, arbitrii întâlnirii au uitat de echidistanţă şi au fluierat în spiritul cantonamentului giuleştenilor, adică pro-rapid. Lemnaru putea da lovitura de graţie Rapidului în debutul întâlnirii, dar atacantul gorjenilor nu a ieşit din nota ratărilor din meciul cu Steaua şi a ratat deschiderea scorului în minutul 3. După ratarea lui Lemnaru, oaspeţii au pus stăpânire pe joc şi, impulsionat de veteranul Pancu, Rapidul a fost mai mult timp prezent în jumătatea pandură. Pancu, Rui Duarte şi din nou Pancu au fost semnatarii unor ocazii importante ale bucureştenilor în minutele 11, 16 şi 18, dar nimic important nu s-a întâmplat până în minutul 38, când Augustus Constantin s-a făcut că nu vede o talpă pusă de Rui Duarte pe faţa lui Băcilă şi l-a eliminat pe jucătorul Pandurilor pentru o reacţie ulterioară a acestuia pe care, de asemenea nu a văzut-o dar care i-a fost comunicată de arbitrul de rezervă. Chiar şi în 10 oameni, Pandurii putea puncta prin acelaşi Lemnaru în minutul 44, dar nici această nouă situaţie de unu la unu nu a fost suficientă pentru vârful gorjenilor pentru a înscrie, iar echipele au intrat la cabine la egalitate. Rapidul a încercat în partea a doua a meciului să-şi pună în valoare superioritatea numerică, dar nu a reuşit să se apropie de poarta lui Mingote decât arareori, tot Pandurii fiind aproape de gol în minutul 68. Vranjes a executat o lovitură liberă din apropierea careului, mingea a şters zidul şi a lovit încheietura barelor ieşind în corner, aşa că scorul a rămas nemodificat până în minutul 85, când Augustus Constantin a văzut un fault la Viera la 18 metri. Pancu a executat plasat, Mingote a greşit şi istoria meciului era deja scrisă.

Indignarea lui Grig
Al doilea meci în care Pandurii au fost puşi la pământ de Rapid cu ajutorul arbitrilor a fost prea mult şi pentru antrenorul Petre Grigoraş: „Diferenţa nu a făcut-o jucătorii Rapidului, ci altcineva. Din păcate, de când sunt la Târgu Jiu am pierdut pe teren propriu două partide, cu Oţelul Galaţi la “masa verde” şi cu Rapidul la “masa neagră” combinată cu albastru, ce culoare avea individul ce arată schimbările. Arbitrii au inventat o eliminare, şi pentru că nu s-a putut nici aşa, au inventat şi un fault şi pe neatenţia noastră am primit acel gol. E supărător, e îngrijorător pentru noi”, a declarat tehnicianul Pandurilor la finele partidei cu Rapid.

Vor să depună memoriu
Preşedintele executiv al Pandurilor, Eugen Pârvulescu, a declarat că rezultatul partidei a fost viciat de brigada de arbitri şi va depune un memoriu împotriva acestora: “O contribuţie importantă la rezultatul final a avut-o brigadă de arbitrii care a vrut cu tot dinadisnul să se facă de râs. Îmi pare rău de Gusti, am fost colegi, dar m-a dezamăgit. El nu a cântărit în mod egal deciziile luate şi nu ştiu ce se întâmplă. După partida din Giuleşti când toată lume aştie ce s-a întâmplat iată că şi acum s-a întâmplat la fel. Nu-mi vine să cred cum a cântărit Augustus deciziile de astăzi”, a mai declarat oficialul Pandurilor.