Criză, criză, dar nici chiar aşa. Aşteptăm bugetul, noi primarii, dar asta nu înseamnă că trebuie să stăm cu mâinile în sân. Noi, de exemplu, la Bărbăteşti, nu putem spune că 2009, chiar dacă a fost an de criză, a fost rău. Am reuşit să plătim cea mai mare parte din datoriile istorice din 2008 şi, în plus, am reuşit să avem şi realizări palpabile. Am extins reţeaua de alimentare cu apă în satele Socu şi Bărbăteşti, cu bani din bugetul local. Am renovat şcoala de la Socu, din bugetul local şi din sponsorizări, chiar dacă nu mai funcţionează ca instituţie, aici urmând să aibă loc alte activităţi ale comunităţii şi am pietruit un km de uliţă sătească de pământ, ce n-a fost niciodată pietruită.
Avem şi proiecte noi, cel mai mare fiind cel depus pentru o finanţare europeană, pe Măsura 322, pentru care s-a făcut, deja, evaluarea în teren. Dacă îl câştigăm, rezolvăm cea mai mare din problemele comunei: asfaltăm 10 km de drum sătesc, adică 80% din total, canalizare în satele Musculeşti, Petreşti şi Bărbăteşti, construim o grădiniţă în satul Petreşti şi renovăm şi dotăm căminul cultural din centrul comunei.
Ce mă nemulţumeşte, totuşi, e faptul că avem banii pentru asfaltarea a 2,9 km de drum, în satul Socu şi nu putem, încă, să trecem la treabă. Am făcut licitaţie, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, s-a respectat întocmai procedura, dar una dintre societăţile care au fost descalificate a făcut contestaţie, iar licitaţia a fost anulată de Consiliul Naţional de Soluţionarea Contestaţiilor. Nu comentez, deocamdată, această decizie şi nici nu am contestat-o, pentru că procedurile ar fi fost mult întârziate, ajungându-se în instanţă. Aşa că am lăsat să fie anulată licitaţia, iar până la sfârşitul acestei luni scoatem din nou lucrarea la licitaţie. Sper ca, de data asta, toate firmele care se vor înscrie să fie serioase, pentru că e păcat să stea banii în cont, iar oamenii din sat să continue să meargă pe drumul neasfaltat.