Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” vă invită la Noaptea Muzeelor

În data de 18 mai 2013, de la ora 15.00, vă invităm la Noaptea Muzeelor găzduită de Muzeul de Istorie „Alexandru Ştefulescu”, Muzeul de Artă (str. Traian) şi Muzeul de Literatură „Tudor Arghezi” – Tg. Cărbuneşti pană la ora 24.00 veţi avea parte de o noapte plină de evenimente: expoziţii (temporare şi de bază), proiecţii de film şi de fotografie, momente coregrafice.
Primul parteneriat educaţional de ghidaj muzeal va prinde viaţă. 12 elevi ai Centrului de Excelenţă Umană al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” (coordonat de prof. Elena Roată şi Elena Velţan) vor prezenta sălile expoziţiei de bază, costumaţi adecvat fiecărei săli.
Vă aşteptam cu drag!
Noaptea muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunităţii din Franţa şi se află deja la a IX-a ediţie. În acest an, asistăm la o dublă sărbătoare: 18 mai 2013 este Ziua Internaţională a Muzeelor şi, în aceleaşi timp, Noaptea europeană a Muzeelor, acţiuni patronate de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Aproximativ 3000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.
Oraşul Târgu Jiu se află printre acestea, primind din partea publicului numeros o deosebită susţinere.