Zilele orașului Bumbești Jiu, 2013

Orașul Bumbești Jiu a fost, la sfârșitul săptămânii trecute, în sărbătoare. Se împlinesc, în acest an, 499 de ani de la prima atestare documentară a localității, chiar dacă dovezi de locuire sunt de peste 2000 de ani, printre care, cele mai relevante, cele trei castre romane existente aici.

Programul manifestărilor de la Bumbești Jiu, desfășurate în perioada 11-12 mai 2013, a început cu deschiderea festivă, la care au participat atât localnici cât și invitați, printre care senatorul Dian Popescu, președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu și subprefectul Sorin Arjoca.
Prima zi de sărbătoare a orașului a continuat cu programe sportive, gala de box, care a dat, mereu, pugiliști cunoscuți, fiind o adevărată competiție județeană.
În a doua parte a zilei a demarat programul cultural, susținut de elevii din localitate, precum și invitați.
Centrul de greutate al sărbătorii de la Bumbești Jiu a fost, însă, ziua de duminică. Aceasta a început la Muzeul Satului Curtișoara. Mai întâi, micuții de la Școala Curtișoara au prezentat programul lor, după care au urmat colegii mai mari, unii dintre ei plecați, deja, la alte școli, dar care au venit special să participe la sărbătoarea satului lor.
Programul a continuat cu un spectacol în aer liber, susținut de Taraful Gorjului.
În timp ce aveau loc manifestările în satul Curtișoara, nici în centrul orașului nu a fost liniște. Aici au avut loc, ca și în ziua precedentă, activități sportive, după care a urmat un spectacol susținut de Clubul Copiilor și Elevilor.
În partea a doua a zilei de duminică, centrul civic al orașului Bumbești Jiu s-a umplut de lume, pentru că, așa cum era prevăzut în program, a început un spectacol de muzică populară la care au participat nume consacrate la nivel național. Este vorba despre Adrian Stanca, Maria Dan Păucean, Maria Ghinea, Andra Ioana Matei, Iulia Mihai și Niculina Stoican. Zilele orașului Bumbești Jiu s-au încheiat cu un spectacol de muzică ușoară susținut de Alessia și Raluca, discotecă în aer liber și foc de artificii.