Mărul de Aur 2013, pentru Târgu Jiu

Loading

În urma unui demers ce a durat 3 ani, proiectul derulat de Asociația de Promovare GORJ și FIJET România, cu susținerea Consiliului Județean Gorj, a Primăriei Târgu Jiu și a Federației Asociațiilor  de Promovare Turistică din România ( FAPT) reușește să aducă la Târgu Jiu, acasă la Brâncuși, Mărul de Aur !
Mărul de Aur reprezintă o distincție ce se acordă anual de către Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism ( FIJET),  pentru destinații ce aduc o contribuție valoroasă la dezvoltarea și promovarea patrimoniului turismului internațional.
Proiectul candidaturii orașului Târgu Jiu a început în 2011, iar evaluarea finală a potențialului turistic al  destinației s-a realizat în octombrie 2013, când o delegație a jurnaliștilor de turism din mai multe țări (între care SUA, Franța, Serbia, Spania, Canada, Italia, Slovenia, Bulgaria, etc.)  a vizitat Târgu Jiu si județul Gorj, într-o vizită organizată cu sprijinul Autorității Naționale pentru Turism și a autorităților locale.
Decernarea Mărului de Aur va avea loc în perioada 10 – 14.10.2014, la Târgu-Jiu, cu participarea Președintelui FIJET, Tijani Haddad.