Liviu Andrieș: „Eu sunt mantaua de vreme rea a acestei echipe!”

Loading

Din această săptămână, noul antrenor al formaţiei de handbal Energia Pandurii Tg-Jiu este Liviu Andrieş, cel care l-a înlocuit pe “demisionarul” Vasile Stângă. Deşi ştie foarte bine ce misiune îl aşteaptă, Andrieş recunoaşte faptul că aştepta de o bună perioadă de timp să revină pe banca grupării gorjene.

Odată cu preluarea funcţiei de „principal” la Energia, Liviu Andrieş va avea o misiune mai mult decât dificilă la cârma formaţiei de handbal gorjene.
Odată cu preluarea funcţiei de „principal” la Energia, Liviu Andrieş va avea o misiune mai mult decât dificilă la cârma formaţiei de handbal gorjene.

Trecutul l-a măcinat în ultimii trei ani pe tehnicianul gorjean Liviu Andrieş, cel care a adus dealtfel şi prima performanţă notabilă cu echipa Energia Pandurii în primul eşalon handbalistic al României. „Repus în drepturi” chiar zilele trecute odată cu debarcarea lui Vasile Stângă de la cârma Energiei, Andrieş mărturiseşte că dorinţa de reveni pe banca echipei gorjene era una care nu-i dădea pace.   „Aştept acest telefon de doi-trei ani. Iubesc acest sport, acest club pentru că eu împreună cu un grup de handbalişti am pus bazele acestei echipe şi în momentul când participi la naşterea unei echipe îţi doreşti şi să faci performanţă. Să spunem că este a doua şansă şi sper să fie cât mai lungă. Când am venit prima dată la echipă am venit tot aşa la începutul unei ierni şi am stat trei ani. Sper să fie şi acum la fel şi performanţele ca în ultimul an. În 2006 am plecat pe uşa din dos, nu are rost să mai dezgropăm morţii. Este o pagină de istorie, acum mergem înainte şi sperăm să facem treabă bună.”, spune Liviu Andrieş. Totuşi, tehnicianul gorjean pare destul de conştient de misiunea pe care o va avea acum la cârma Energiei: „În ultimii trei au fost bani la echipă pentru a se face performanţă, acum fiind criză vom vedea ce se va întâmpla… Asta e. Afară plouă şi ne trebuie o manta. Eu sunt mantaua de vreme rea a acestei echipe.”
Îl vrea pe Sandu Iacob secund
La foarte scurt timp de la reinvestirea sa în funcţia de „principal” la Energia, Liviu Andrieş şi-a exprimat dorinţa de a avea un colaborator direct chiar de la echipa condusă până mai ieri de Vasile Stângă. Andrieş doreşte să aibă ca „secund” un veteranul din echipa gorjeană: „Aş fi bucuros dacă Sandu Iacob ar accepta pentru că este un jucător cu experienţă, a jucat şi afară şi cred că putem cânta amândoi aceeaşi partitură şi să-i facem şi pe jucători să-i facem să joace după cum cântăm noi.”

Obiectiv mai modest
Odată cu despărţirea de nu mai puţin de 5 jucători zilele trecute, Energia a rămas acum cu un lot destul de „subţire”, fapt ce l-a determinat pe proaspătul antrenor Liviu Andrieş să admită că obiectivul echipei gorjene din acest sezon se va schimba. „Automat obiectivul echipei se va schimba pentru că nu mai poţi să ajungi la locurile 1-3. Şi cu lotul care a fost obiectivul era greu de realizat ţinând cont de valoarea celorlalte competitioare. Nu pot să-mi asum acum calificarea în cupele europene, asta va fi în funcţie de ce lot vom avea şi după aceea vom trasa obiectivul. Probabil la începutul lunii ianuarie vom şti ce lot vom avea. Acum obiectivul este să ne facem lotul.”, a precizat Andrieş. În ceea ce priveşte renunţarea la serviciile celor cinci jucători, tehnicianul gorjean spune că decizia aparţine exclusiv conducerii clubului Energia: „Nu eu am decis despărţirea de aceşti jucători, nu e hotărârea mea, ci a conducerii în funcţie de ce randament au avut, de problemele financiare care sunt. Conducerea va decide şi în continuare cine, ce şi cum. Nu ştiu dacă vor mai pleca jucători, dar din discuţiile pe care au le-am avut cu conducerea am înţeles că şi-ar fi dat acordul ca 90 % o să rămână.”

Pregătire cu 7 jucători
Rezilierea contractelor celor cinci jucători(Novanc, Savenco, Vukas, Kukrika şi Stojchevski), plus faptul că alţi doi componenţi ai Energiei(Ciobanu şi Florea) sunt prezenţi momentan la lotul naţional al României îi afectează serios planurile de pregătire nou numitului antrenor al echipei gorjene, Liviu Andrieş. Tehnicianul gorjean spune că nu va putea conta decât pe un un număr maxim de 6-7 jucători la reunirea lotului programată chiar astăzi: „Să vedem ce jucători vor pleca la naţionala de seniori, la naţionala de tineret şi probabil voi rămâne cu 6-7 jucători în lot. O să fie o menţinere pentru condiţia fizică şi cu acest prilej o să mă edific şi eu asupra calităţilor fiecărui jucător, deşi le-am văzut la meciuri.” În ceea ce priveşte planurile „de rezervă”, mai precis eventualele echiziţii pentru a acoperi „golurile” plecării masive de jucători de la Energia, Andrieş mai precizează că totul va depinde de disponibilitatea financiară a clubului: „Şi noile achiziţii depind de conducere având în vedere că sunt probleme financiare. Momentan ne-am gândit, s-ar putea să se reîntoarcă cei doi de la Baia Mare, Mazilu şi Vali Popescu, am mai avut un prim contact cu un jucător pentru postul de pivot, este sub contract, nu ştiu ce se va întâmpla.”

Andrieş încă nu a semnat
Chiar dacă încearcă deja să facă un plan „de bătaie” pentru viitor la Energia, antrenorul Liviu Andrieş a dezvăluit că încă nu a semnat contractul cu gruparea de handbal gorjeană. Totuşi, Andrieş a recunoscut că în perioada imediat următoare se va ocupa şi de acest aspect pentru a fi mai liniştit: “Nu am semnat. A fost o discuţie, dar toată treaba nu stă într-o semnătură… Totuşi, viaţa m-a învăţat că ce este semnat şi scris se respectă. Nu cred însă că vor fi probleme”. În ceea ce priveşte postul de „secund” de la Energia, Andrieş a precizat că a discutat deja cu Sandu Iacob, dar o decizie în acest sens se va lua în funcţie şi de decizia conducerii clubului: „Am avut o discuţie cu Sandu Iacob. El îşi doreşte să lucreze cu mine, dar depinde de partea financiară”. Jucătorii care vor decide să continue alături de Energia vor rămâne la Târgu Jiu până pe 15 decembrie, perioada de vacanţă întinzându-se doar până pe pe 3 sau 4 ianuarie, atunci când este stabilită plecarea echipei în cantonament, locaţia acestuia nefiind încă stabilită.