Lecţie despre igienă în şcoli şi gradiniţe

echipa-program-educationalDomestos, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, continuă proiectul educaţional „Igiena acasă şi la şcoală”. În anul şcolar 2011 – 2012, programul, aflat la a treia ediţie, se desfășoară în 10 judeţe din ţară: Bucureşti, Călărași, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Olt, Tulcea și Vâlcea, implicând peste 30.000 de copii din 200 de şcoli şi 200 de grădiniţe.
„Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului încurajează acest demers datorită succesului pe care l-au înregistrat etapele trecute, cât și datorită impactului pe care proiectul educațional îl are pe termen lung asupra generațiilor de copii. În ceea ce privește respectarea normelor de igienă și menținerea sănătății, societatea românească este una vizibil anacronică. Vulnerabili în fața acestor riscuri sunt copiii, motiv pentru care existența unui program care să îi educe și responsabilizeze este deosebit de importantă”, spune Rodica Cherciu, Inspector General, Direcția Educație și Învățare pe tot Parcursul Vieții din cadrul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.
„Fiecare ediție a campaniei Igiena acasă și la școală este o dovadă că acest gen de proiecte au un impact social puternic și durabil, că pot fi mult îndrăgite atât de copii, cât și de cadre didactice și părinți. Suntem foarte plăcut impresionați de seriozitatea și devotamentul  cu care se implică acești copii; au o forță creatoare admirabilă și credem, sincer, că putem oricând învăța de la ei. Privindu-i, ne convingem că proiectul este unul foarte valoros.  Alături de Ministerul Educației, avem încrederea că, peste ani, eforturile noastre vor fi meritat, că vom fi participat la educarea unor generații responsabile” spune Diana Stan, SBM HHC la Unilever South Central Europe.