Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Şcoala » La Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”: „Cum mă văd în viitor?”

La Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”: „Cum mă văd în viitor?”

Submitted by on 8 December 2010articol citit de 4,423 ori | No Comment

În cadrul activităţilor desfăşurate cu ocazia Festivalului Şanselor Tale, la Colegiul Tehnic ” General Gheorghe Magheru” din Tg-Jiu, miercuri 08.12.2010, a avut loc activitatea de orientare şcolară şi profesională intitulată “Cum mă văd în viitor?”. Activitatea a fost iniţiată din nevoia elevilor de a putea obţine informaţii reale din piaţa muncii. Scopul urmărit a fost de a forma la elevi un mod de gândire critic privind  cerinţele agajatorilor pentru locurile de muncă specifice domeniului în care se pregătesc , condiţiile oferite de diferiţi angajatori, salarii.

elevi-ct-gheorghe-magheruÎn cadrul activităţilor desfăşurate cu ocazia Festivalului Şanselor Tale, la Colegiul Tehnic ” General Gheorghe Magheru” din Tg-Jiu, miercuri 08.12.2010, a avut loc activitatea de orientare şcolară şi profesională intitulată “Cum mă văd în viitor?”. Activitatea a fost iniţiată din nevoia elevilor de a putea obţine informaţii reale din piaţa muncii. Scopul urmărit a fost de a forma la elevi un mod de gândire critic privind  cerinţele agajatorilor pentru locurile de muncă specifice domeniului în care se pregătesc , condiţiile oferite de diferiţi angajatori, salarii.
La activitate au participat elevii claselor a-XII-a coordonaţi de profesorii Alina Parcalabu, Camelia Pecingina, Aurelia Gorun, Simona Pătrăşcoiu. Activitatea s-a desfăşurat în parteneriat cu universităţi din ţară care au prezentat elevilor oferta educaţională pentru anul universitar 2010-2011.
Au fost prezentate materiale informative şi s-au purtat discuţii privind cererea şi oferta pe piaţa muncii din judeţul nostru si din ţară.
S-au aplicat chestionare care să reflecte cât de bine ştiu să se orienteze profesional tinerii absolvenţi, bazându-se pe aptitudinile dobândite în anii de şcoală şi pe cererea de pe piaţa muncii.
Din discuţiile purtate s-a constatat că elevii îşi pot analiza cu obiectivitate caracteristicile personale, şi de obicei fac corect legătura cu traseul personal de educatie şi formare profesională.
Prof. Parcalabu Alina
Pecingina Camelia

Comments are closed.