La C.T. „Gheorghe Magheru”, festival de Halloween

Loading

Aşa cum precizează  şi trailer-ul fimului de prezentare a manifestărilor din acest an prilejuite de Halloween, joi,  28 octombrie 2010, la orele 17.30, la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” va avea loc a IV-a  ediţie  a Festivalului “Sa petrecem de Halloween”, organizat de  elevii şi cadrele didactice  de la această instituţie de învăţământ.

halloweenCu siguranţă, sărbătoarea de Halloween a prins foarte bine în România. Povestea cunoscută, sau doar una dintre ele, spune că spiritele persoanelor care au murit în ultimul an se întorc pe pământ în căutarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, aceasta fiind singura speranţă de a avea o viaţă după moarte. Celţii considerau că toate legile spaţiului şi timpului sunt suspendate în această zi, permiţându-le spiritelor să interacţioneze cu cei vii. În noaptea de 31 octombrie, sătenii stingeau focurile din casele lor, pentru a le fi frig si pentru a deveni astfel nedoriţi. Aceştia se îmbrăcau în tot felul de costume caraghioase şi participau la parade gălăgioase în cartierul lor, încercând să fie cat mai distructivi posibil pentru a speria spiritele ce veneau în căutarea celor vii.

Manifestări tradiţionale
La manifestările devenite tradiţionale  de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” se vor desfăşura:  Concurs de prezentări powerpoint (origine, tradiţie, importanţă, semnificaţii ale sărbătorii Halloween şi analogii cu sărbători similare româneşti),  Materialele ce se pot prezenta în limba română, engleză şi franceză; Desene tematice şi expoziţie cu tematică Halloween, cu vânzare; Concursul de  costume tematice. Concursul ”Dovlecelul meu – cel mai frumos felinar”, cu vânzare; Concurs dans.
Potrivit profesorului Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, ”Anul acesta elevii de la cercul de informatică  au realizat şi un film ce va fi rulat în premieră pe monitoarele din incinta liceului în data de joi, ora 17.30. Aşa cum ne-au anunţat deja prin trailer-ul de prezentare a filmului, postat deja pe site-ul instituţiei şi care a fost prezentat în  fiecare pauză pe monitoarele din incinta liceului, calculând după interesul stârnit suntem deja convinşi de succesul acestui film dar şi al întregului ansamblu de manifestări. Nu ne rămâne decât să le urăm succes tinerilor în realizarea acestor activităţi, mai ales că banii proveniţi din vânzarea obietelor tematice vor fi donate sub forma unor burse colegilor lor mai puţin norocoşi”.