Sănătate printre cărţi

Loading

metode-contraceptieÎn perioada 10 august – 1 decembrie 2010, Asociaţia EUROPROTECTOR implementează proiectul “Sănătate printre cărţi”, având ca scop ameliorarea stării de sănătate a tinerilor din Gorj, prin îmbunătăţirea accesului la serviciile de Sănatatea Reproducerii/Planificare Familială.
Proiectul este finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Gorj, parteneri fiind Biblioteca Judeţeană  „Christian Tell” şi Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală.
EUROPROTECTOR, alături de partenerii săi din sectorul public şi privat, va realiza:formarea a 20 tineri bibliotecari ca promotori ai sănătăţii reproducerii în 20 de localităţi gorjene;  informarea directă a 500 tineri din Gorj în privinţa sănătăţii reproducerii / planificării familiale şi a serviciilor existente în domeniu.
Pe data de 8 octombrie , la sediul Bibliotecii Judeţene, a avut loc o primă întâlnire de lucru cu bibliotecarii din judeţ. Au fost distribuite materiale informative şi s-au vizionat filme tematice; 25 din cei 56 de participanţi şi-au manifestat interesul pentru participarea la proiect în lunile următoare, ei primind mape de activitate şi filme educative pentru realizarea de activităţi în comunităţile gorjene.
Proiectul va determina o îmbunătăţire a stării de sănătate a  beneficiarilor, iar pe termen lung, sănătatea mai bună a tinerilor va avea un impact pozitiv asupra evoluţiei lor individuale, dar şi asupra societăţii.