Friptură de porc cu bere

Loading

INGREDIENTE

1 kg carne de porc
5 cepe
1 cățel usturoi
3 linguri miere
50 g unt
500 ml bere neagră
cimbru
100 ml ulei
sare
piper

PREPARARE

Friptura de porc capătă un gust special atunci când adaugi… bere. Devine mult mai fragedă, mai ușor de tăiat… Iată cum poţi cea mai bună friptură la cuptor după o reţetă simplă!
1. Într-un vas, se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate, peştişori şi usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 minute, până se reduce la jumătate.
2. Între timp, celelalte trei cepe se taie şi ele peştişori şi se pun în tava de copt. Carnea se sărează şi se piperează şi se unge din abundenţă cu ulei. Se aşează carnea peste ceapă şi se unge cu miere. Se dă la cuptor pentru o oră.
3. După acest timp se adaugă sosul de bere şi ceapă şi se lasă din nou la cuptor până ce şi ceapa şi carnea se rumenesc frumos.
4. După coacere, se mai lasă 10 minute înainte de a fi tăiată şi adusă la masă.