Festivalul Toamnei la Ranca, ediţia I

rancaÎn perioada 3-5 septembrie 2010 se organizează, la Ranca, prima ediţie a Festivalului Toamnei, sub genericul “Distracţie şi voie bună la munte”. Organizatorii au pregătit pentru participanţi un târg cu vânzare de produse tradiţionale, spectacole de divertisment, concursuri, tombole, tubing park şi bile de mers pe apă, parade şi focuri de artificii.
Pe toată perioada festivalului, de vineri până duminică, vizitatorii vor putea achiziţiona produse tradiţionale şi de artizanat direct de la meşteşugari, vor avea acces la terenul de fotbal şi tenis şi vor putea încerca experienţe noi, precum water walking balls (bile de mers pe apă) şi summer tubing (săniuş practicat cu bărci pneumatice de mici dimensiuni pe piste special amenajate).  Ziua de sâmbătă, 4 septembrie, va fi dedicată exclusiv manifestarilor artistice şi de divertisment: Parada portului popular, Parada cailor, ateliere ale meşteşugarilor, concurs de gătit în aer liber, concurs de mâncat plăcinte, concurs de tăiat lemne, tombolă cu premii, spectacole de muzică şi dans popular. Seara se va încheia cu o reprezentaţie a invitaţilor speciali – Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului – şi cu un spectaculos foc de artificii.
Evenimentul este organizat de o firmă privată în parteneriat cu: Consiliul Local al Primăriei Oraşului Novaci, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu şi Hotel Mina, partener cultural fiind: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.